De verstilde wereld in keramiek en schilderijen

De verstilde wereld in keramiek en schilderijen


-advertentiepositie-



Van 7 oktober t/m 2 november 2024 ga je een andere wereld binnen in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen. De raku gestookte keramiek van Edith van Eijden-Calis en de schilderijen van Simone Stawicki, geïnspireerd op de gedichten van Bai Juyi (China 772 - 846) vullen elkaar geweldig aan. De expositie is een beeldende beleving. Galerie De Kleine Toonzaal is een gerenommeerde galerie in Huizen, die elke vier weken werk van twee professionele kunstenaars toont.

Edith werkt met klei en is gespecialiseerd in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken. Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert en zich hierbij laat inspireren door alles om haar heen wat samen met het
verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct. Al haar werken zijn unica.

Simone Stawicki toont werken gebaseerd op de gedichten van Bai Juyi. Bai Juyi is een Chinese dichter die leefde van 772 tot 846 na Christus. Stawicki heeft deze gedichten op eigen wijze vrij vertaald op wenzou rijstpapier. Deze vrije interpretatie uit zich in een geabstraheerd beeld, welke kleurrijk in gemengde technieken is toegepast. De werken zijn op traditionele Chinese wijze getoond, hierbij gaan klassiek en hedendaags samen.

Op zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober kun je onder het genot van een hapje en een drankje de kunstenaars ontmoeten en meer te weten komen over hun werk. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

foto: Edith van Eijden-Calis, Simone Stawicki
foto: Edith van Eijden-Calis, Simone Stawicki
foto: Edith van Eijden-Calis
foto: Edith van Eijden-Calis
foto: Simone Stawicki
foto: Simone Stawicki
foto: Edith van Eijden-Calis
foto: Edith van Eijden-Calis