Gratis rondleiding tijdens Open Monumentendag

Gratis rondleiding tijdens Open Monumentendag


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Gratis rondleiding tijdens Open Monumentendag

Gratis Rondleiding Bekhofschans tijdens Open Monumentendag 14 september 2024

Voor het eerst doet Stichting Friese Waterlinie mee aan Open Monumentendag op 14 september 2024. Ter gelegenheid hiervan worden er twee gratis rondleidingen georganiseerd op de historische Bekhofschans. De rondleidingen vinden plaats om 11.00 uur met gids Karst Berkenbosch en om 15.00 uur met gids Pieter de Jong.

Tijdens de rondleiding nemen beide gidsen u mee op en over de Bekhofschans, langs de Friese Waterlinie en rivier De Lende. U maakt kennis met het fascinerende verhaal van de schans en de strategische rol van de Friese Waterlinie.

De Bekhofschans is het enige verdedigingswerk van de Friese Waterlinie dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het fort speelde een cruciale rol tijdens het Rampjaar 1672-1673, toen Bommen Berend de regio teisterde na zijn mislukte belegering van Groningen. De schans dateert echter al uit de Tachtigjarige Oorlog, waarin het werd opgericht als verdediging tegen de Spanjaarden.

Ondanks haar historische belang heeft de Bekhofschans nog geen officile monumentenstatus. Stichting Friese Waterlinie zet zich in om dit te realiseren, zodat de schans en haar omgeving beter beschermd worden voor de toekomst.

Kom langs, ontdek dit unieke stuk geschiedenis, en steun de inzet voor behoud van dit bijzondere erfgoed!

Zie voor het evenement op 14 september ook op de Facebook-pagina https://www.facebook.com/events/3815012502162343

Locatie: Bekhof 8, 8421 DD Oldeberkoop

 Bezoek www.friesewaterlinie.nl

Gratis rondleiding tijdens Open Monumentendag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.