Letterenfestival

Letterenfestival

Kom langs op ons gratis festival vol leuke activiteiten voor jong en oud! Zo kun je in de workshop Een dag als archeoloog als een echte expert oude graftombes dateren, en leer je in de workshop Word factchecker hoe je online misinformatie zoals fake news, bewerkte foto’s en nepvideo’s kan herkennen.

Word de de baas van het journaal,en doe als een echte presentator een screentest met autocue in onze televisiestudio. Kom op het Literaire Spreekuur voor boeken op recept van onze boekendokters - ook voor boekentips voor mensen die niet lezen. Ook kun je leren hoe je in drie stappen een originele beeldspraak kunt verzinnen die elke speech een gegarandeerd succes maakt.

Er zijn diverse mini-lezingen van 15 minuten, fototentoonstellingen, een Victoriaanse fotostudio waar je op de foto wordt gezet met een camera uit 1900, er zijn wetenschappelijke experimenten, activiteiten voor kinderen, een politieke pubquiz en een talkshow over cultureel erfgoed. Daarnaast is er live muziek en zijn er foodtrucks en een buitenbar.

 Bezoek www.rug.nl

Letterenfestival, Foto: Faculteit der Letteren, RUG
Letterenfestival, Foto: Faculteit der Letteren, RUG