Nederlandse Dansdagen 2024

Nederlandse Dansdagen 2024


-advertentiepositie-



De Nederlandse Dansdagen vinden dit jaar voor de 27e keer plaats in Maastricht. Het feest van de Nederlandse dans zal weer gevierd worden in theaters, op bijzondere locaties in de stad, online, en vanuit de Danstent op het Vrijthof. Onder het motto ‘Dans met mij’ worden publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot hiphop, van grootmeesters tot aanstormend talent, van theater tot film en events voor een jong publiek.

Het festival opent op vrijdagavond met het Nederlandse Dansdagen Gala, waar de belangrijkste dansprijzen van het land worden uitgereikt. De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht geeft een impuls aan opkomend talent en met de prestigieuze Zwanen van de VSCD worden grensverleggende topprestaties gevierd. Deze feestelijke avond wordt omlijst met bijzondere optredens van oud-prijswinnaars, toonaangevende makers en verrassende gasten. Het gala wordt gepresenteerd door Anna Drijver.

Meesterwerken, gepresenteerd door choreografe/cabaretier Mouna Laroussi op zaterdagavond is het enige moment in het jaar waarop vier Nederlandse topgezelschappen op één podium te zien zijn: Het Nationale Ballet, Scapino Ballet, Introdans en Nederlands Dans Theater.

 Bezoek www.nederlandsedansdagen.nl

Foto: Sjoerd Derine
Foto: Sjoerd Derine