Blackgospel Wittevrouwenveld

Blackgospel Wittevrouwenveld


-advertentiepositie-



Het Manus van Alles festival presenteert op zondag 13 oktober in Maastricht de 15e editie van Blackgospel Wittevrouwenveld.
Dit jaar geeft de populaire gospelgroep ABC Gospel Choir uit Amsterdam een hartverwarmend concert met bekende klassiekers en eigentijds repertoire.

ABC Gospel Choir is in 2018 opgericht door Clover Jean. Met hun tomeloze energie, warme uitstraling en opwindende soulklanken weten zij ieder publiek volledig op te zwepen en mee te nemen naar een andere wereld!

Clover Jean staat in de gospelwereld bekend als een virtuoze topzangeres die indrukwekkend en met veel volume emoties kan overdragen op haar publiek. Haar stem doet denken aan grote namen uit de black gospel van Harlem New York. Met stemmen die je oor strelen, je hart veroveren en je ziel prikkelen, zoals ze dat daar zeggen.
De met grootse talenten gezegende leden van het ABC Gospel Choir hebben met de groten der aarde gezongen, waaronder Solomon Burke, Brandon Delagraentiss, Leela James, Shirma Rouse en Tania Kross.
Nederlandse sterren waarmee het koor heeft opgetreden zijn onder andere Guus Meeuwis, Edsilia Rombley, Michelle David, 3J’s en Berget Lewis.
Clover Jean heeft voor Archbishop Desmond Tutu gezongen.

Op zondag 13 oktober treedt dit beroemde koor op in Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk.
Het is een unieke gelegenheid om ABC Gospel Choir te kunnen horen en zien!

Het voorprogramma wordt verzorgd door het jeugdkoor Cantarella, onderdeel van de Limburgse koorschool. Dit jeugdkoor treedt regelmatig op in de theaters van Nederland. Dit als samenwerkingspartner van Opera Zuid, maar ook in o.a. de Kerstvoorstelling van philharmonie zuidnederland. Het jeugdkoor staat onder leiding van Claudia Franzen.

Het jaarlijks concert Blackgospel Wittevrouwenveld staat sinds de eerste editie in 2007 bekend als een hartverwarmende swingende ontmoeting met de top van de Nederlandse gospelkoren. Niet alleen voor het Maastrichtse publiek maar ook voor liefhebbers van gospel uit de hele regio.
Het concert is gratis toegankelijk. Aanvang concert 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.

 Bezoek manusvanallesfestival.nl

foto: &storiesbysarah
foto: &storiesbysarah