Open Trein Festijn

Open Trein Festijn


-advertentiepositie-



Heb je altijd al eens binnen willen kijken in het dinerrijtuig van de Oriënt Express, NS directierijtuig De Kameel of de legendarische Blokkendoos? Dan is dit je kans! Want alleen dit weekend zetten we álle treindeuren voor je open.
Klim ook eens op de bok van een echte stoomlocomotief en ervaar zelf hoe het voelt om machinist te zijn op zo’n stalen monster. Onze rondleiders en vrijwilligers staan daarnaast klaar om ín de treinen de mooiste verhalen en anekdotes met je te delen.

Tijdens Open Trein Festijn openen we twee bijzondere nieuwe treinstellen in onze collectie! Zo wordt het koninklijke rijtuig SR10 voor het eerst geopend voor bezoekers. Benieuwd naar de keuken waar hun maaltijden werden bereid, de eetzaal waar ze dineerden, of de grootte van hun slaapkamer? Kom langs en ontdek het zelf! Of altijd willen zien wat het uitzicht is van de machinist in een Koploper? Stap in en klim de trap op omhoog!

Tijdens Open Trein Festijn openen we niet alleen de treinen, maar ook een aantal unieke ruimtes! Stap binnen in de kapperszaak uit 1925, neem een kijkje in de de Koninklijke Wachtkamer van koningin Wilhelmina of luister naar de spannende verhalen over het seinhuis waar de seinen en wissels nog handmatig worden bediend.

 Bezoek www.spoorwegmuseum.nl

Bewonder treinen van dichtbij. Foto: Spoorwegmuseum © Quinten Tolboom
Bewonder treinen van dichtbij. Foto: Spoorwegmuseum © Quinten Tolboom