Open dag bunkercomplex De Terp

Open dag bunkercomplex De Terp


-advertentiepositie-



Open dag bunkercomplex De Terp

Van 12.00 tot 15.30 uur kun je zonder afspraak deelnemen aan rondleidingen op en rond het bunkercomplex De Terp, gelegen op de hoek van de Jan Schamhartstraat en de Rijksstraatweg (IJsseldijk) in Olst.

Op De Terp krijg je de kans om twee bunkers te verkennen, gebouwd in de jaren 50 om de stuw van de IJssel te beschermen. Deze stuw had in tijden van oorlog de taak een groot gebied onder water te zetten. Daarnaast zie je drie opstelplaatsen voor Bofors-luchtdoelkanonnen. In n van de bunkers is een ruimte van de BB (Bescherming Bevolking) ingericht, terwijl een andere ruimte een beeld geeft van de spannende momenten tijdens de Cuba-crisis in oktober 1962, toen een onderwaterzetting dichtbij leek.

De rondleiding brengt je vervolgens via een mooie wandeling naar veldkazematten aan de Kletterstraat, waar je een ingerichte Bofors-luchtdoelbunker en een vierling-mitrailleur kunt bezichtigen. Mocht je alleen De Terp willen bekijken, dan kan dat ook.

Gidsen staan klaar om je rond te leiden. De entree bedraagt 7,00 voor volwassenen en 3,50 voor kinderen t/m de basisschoolleeftijd. Koffie, thee of limonade is inbegrepen.

Locatie : Jan Schamhartstraat 98, 8121 PB Olst, en de Rijksstraatweg N377 (IJsseldijk) in Olst. Pinnen is mogelijk.

Wil je een groepsrondleiding boeken? Dat kan het hele jaar door via:
https://www.ijssellinie.nl/rondleiding-samenstellen/

 Bezoek www.facebook.com

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.