Expositie | Konden we wonderen bedwingen

Expositie | Konden we wonderen bedwingen


-advertentiepositie-



Expositie | Konden we wonderen bedwingen

Vanaf zondag 6 oktober 2024 opent een nieuwe tentoonstelling en publieksprogramma. Konden we wonderen bedwingen is een tentoonstellingsprogramma rond de menselijke fascinatie voor het sublieme een ervaring over het mysterie van het universum, die geest en lichaam overspoelt met emotie. Het programma onderzoekt onze onophoudelijke drang om ecologische en kosmische fenomenen te bevatten, meten, gebruiken en bedwingen, alsook de invloed van verval en vergankelijkheid.

Waarom zijn we soms zo overweldigd door een natuurfenomeen? Hoe komt het dat we dat vervolgens vaak willen begrijpen, kopiren of zelfs beheersen? En zullen we ooit tevreden zijn?

Konden we wonderen bedwingen is een tentoonstellingsprogramma rond de menselijke fascinatie voor het sublieme een ervaring over het mysterie van het universum, die geest en lichaam overspoelt met emotie. Het programma onderzoekt onze onophoudelijke drang om ecologische en kosmische fenomenen te bevatten, meten, gebruiken en bedwingen, alsook de invloed van verval en vergankelijkheid. Via onderzoek en speculatie komen onder meer het geluid van het noorderlicht, de zijderupsindustrie, 20.000 jaar oude ijsbellen, het diepste door mensen geboorde gat op aarde en de exploitatie van vis door de kunstwereld aan bod.

We kijken ernaar uit om werken te delen van onder meer Justin Bennett (UK), Suzette Bousema (NL), Mnica Mays (ES), Sbastien Robert (FR) en Annabel Quick (UK).

Het forteiland met buitenkunstwerken is dagelijks toegankelijk zolang de poort open is. De tentoonstellingsruimtes zijn van donderdag tot en met zondag geopend van 13.00-17.00u.

Prijs 5,50, diverse kortingspassen geldig, Museumjaarkaarthouders gratis

Locatie
Kunstfort Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141 EE Vijfhuizen

 Bezoek www.kunstfort.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.