Expositie Rotterdamse Levenslust Academie - Brutus

Expositie Rotterdamse Levenslust Academie - Brutus


-advertentiepositie-



De Levenslust Academie, een sociaal en artistiek avontuur van Pluspunt en kunstinstelling Brutus Space, presenteert op 1 september haar tweede tentoonstelling. Locatie is opnieuw het grootschalige terrein van Brutus in het voormalige havencomplex aan de Keileweg. Fred Balvert, directeur van Science Gallery Rotterdam en als zodanig een expert in transdisciplinaire tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma's, cureert de komende expositie.

Fred Balvert: "Het belooft een diverse tentoonstelling te worden. De
Levenslust Academie vindt talent in de haarvaten van de stad. Samen vertellen de kunstenaars over veerkracht in Rotterdam anno nu."

"Iedereen is een kunstenaar"
Van Joseph Beuys is de beroemde uitspraak: "Iedereen is een kunstenaar". Waarmee hij maar wilde zeggen dat kunstprofessionals beslist niet het alleenrecht hebben. Vanuit deze gedachte ontstond vorig jaar de Levenslust Academie, een gezamenlijk project van kunstinstelling Brutus en Pluspunt, zorg-, leer- en werkcollectief voor Rotterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben. Gedurende telkens een periode van zes maanden ontwikkelt een groepje Pluspunters, samen met professionele kunstenaars, architecten en ontwerpers, een reeks van creatieve en expressieve vaardigheden. Het eerste traject liep van september 2023 tot februari 2024. Het tweede begon in maart van dit jaar; het resultaat, een gezamenlijke expositie, is vrij toegankelijk vanaf 1 september tot en met 22 september, van donderdag- tot en met zondagmiddag.

Levenslust Inspiratielab
Op donderdag 12 september organiseren Brutus en Pluspunt samen het Levenslust Inspiratielab. Verwacht verrassende performances, inspirerende sprekers, break-out sessies met Pluspunt-en Brutus kunstenaars en een lunch verzorgd door Pluspunt. Met als afsluiter een rondleiding door de Levenslust Academie tentoonstelling en een 0.0% borrel.
Donderdag 12 september 10.00 - 16.00 bij Brutus, Keileweg 18 in Rotterdam. RSVP link: https://forms.gle/quFdYwAhb6yQMuqT7

Over Pluspunt
Pluspunt Rotterdam is een werkcentrum voor Rotterdammers die langdurig een steuntje in de rug nodig hebben, en voor Rotterdammers die hieraan een actieve bijdrage willen leveren. De organisatie beschikt over fiets-, hout-, staal-, kook-, kunst-, voedsel- en andere werkplaatsen en hanteert als inzet: een eerlijke kans en een beter leven voor kwetsbare Rotterdammers. https://www.pluspuntrotterdam.info

Over Brutus, een artist driven playground
Met een doorlopend programma is Brutus, met Brutus Space en Brutus Base, de grootste hedendaagse kunstinstelling van Nederland. Dé plek waar kunst te zien is die confronteert, ontwricht en prikkelt. Brutus biedt kunstenaars tijd, ruimte en vrijheid om op grote schaal te experimenteren. Werk van grote namen uit de internationale kunstwereld worden afgewisseld met opkomend en nog te ontdekken talent. Alle kunstdisciplines komen voorbij: van sculptuur tot performance; van nieuwe tot traditionele media. Brutus werd in 2008 opgericht door Joep van Lieshout als AVL Mundo en gaat sinds 2023 onafhankelijk verder.

Je vindt Brutus aan de Keileweg 10 t/m 18 in de setting van het transformatieve creatieve havengebied. Het is een locatie van formaat met in totaal 6000m2 aan rauwe ongepolijste expositieruimtes. Het voormalig havencomplex herbergt naast de verschillende grote en kleine industriële tentoonstellingsruimtes, het Brutus Lab met een residency en verschillende werkruimtes, en de gratis toegankelijke beeldentuin Brutus Garden.

Over de Levenslust Academie
De Levenslust Academie, een samenwerkingsproject tussen Pluspunt en Brutus Space, is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie & VSBfonds. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt en stimuleert het meedoen aan cultuur. VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. levenslust@pluspuntrotterdam.info, Levenslustacademie.nl

 Bezoek brutus.nl

Expositie Rotterdamse Levenslust Academie - Brutus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.