Kinderboekenweek

Kinderboekenweek


-advertentiepositie-



Kinderboekenweek

Van 2 tot en met 13 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats, met het thema Lekker Eigenwijs!. Karakters met een eigen willetje worden deze week in het zonnetje gezet. Personages die een tikkeltje, of soms heel erg, eigenwijs zijn.

Hoe zit dat dan met Hugo de Groot? Hij was geen personage uit een boek Hij schreef boeken! En had ook een heel bijzonder karakter. Het geselecteerde kinderboek Groot Verdwijnboek van Maarten Kuipers sluit hier naadloos bij aan.

Groot Verdwijnboek

Dit boek staat op zondag 13 oktober centraal op Slot Loevestein. Het boek, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, gaat over hoofdpersoon Elsie. Zij hoort er in de klas niet bij. Maar gelukkig heeft ze een fijne, nieuwe meester die prachtig over geschiedenis kan vertellen. Z spannend, dat het lijkt alsof de verhalen tot leven komen

Als Elsie een boekopdracht voor school krijgt, ontdekt ze een geheimzinnig boek dat tegen haar lijkt te praten. Sterker nog, als ze met de bladzijden ritselt, belandt ze in een andere tijd: de tijd van Hugo de Groot. Precies waar haar meester over vertelde!

Het is een betoverend avontuur over geschiedenis en anders zijn, boordevol humor.

Maarten Kuipers komt naar Loevestein

Op 13 oktober komt kinderboekenschrijver Maarten Kuipers voorlezen en kun je je boek laten signeren in een meet & greet. Stap in de kist van Hugo voor een toffe foto of ontwerp je eigen boekenkaft.

Bekijk hieronder welke activiteiten er zijn.

Kom je ook? Meld je snel aan!

Maarten Kuipers | Meet & Greet
Zondagochtend 13 oktober is d meet & greet met Maarten Kuipers. Om 11:00 uur zal hij voorlezen uit zijn boek Groot verdwijnboek in de Zael van het kasteel. Daarna kunnen kinderen vragen stellen aan de auteur en hun boek laten signeren.

Ontmoet ook de hoofdpersoon om wie het boek n de beroemdste ontsnapping draait: Hugo de Groot. Klim zelf eens in de boekenkist en maak een toffe foto met Hugo. Hij vertelt je daarna ook zijn ontsnappingsverhaal.

Programma 13 oktober
11:00 uur | Voorlezen Maarten Kuipers
11:20 uur | Vragen stellen
11:35 uur | Signeersessie
11:45 uur | Op de foto met Hugo bij/in de kist
12:15 uur | Hugo vertelt over zijn ontsnapping
12:30 uur | Einde programma

Het programma is gericht op kinderen in de leeftijd 7 11 jaar.

Voor aanvang en na afloop van het programma kun je vanzelfsprekend de rest van ons stoere museum verkennen en de cel waar Hugo gevangen zat.

Tekenwedstrijd | Ontwerp je eigen kaft
Wij dagen je uit om een nieuwe toffe, mooie, stoere of ontroerende boekomslag voor het Groot Verdwijnboek te tekenen.

Vanaf september ontvang je bij de receptie een boekomslag die je op Slot Loevestein bij de Taveerne of het Tuighuis kunt inkleuren. Je kunt hem ook hier downloaden. De kaft kun je t/m 4 oktober inleveren of opsturen. Op 6 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Er zijn drie leeftijdscategorien:

2 t/m 6 jaar
7 t/m 11 jaar
12 t/m 16 jaar

De winnaar in elke categorie wint 4 toegangskaarten voor 13 oktober n een gesigneerd exemplaar van het Groot Verdwijnboek van Maarten Kuipers.

Slot Loevestein
T.a.v. Team Kinderboekenweek
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Lekker eigenwijs! | Groot Verdwijnboek
Dit boek, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, gaat over hoofdpersoon Elsie die via een geheimzinnig boek belandt in de tijd van Hugo de Groot. Hugo de Groot staat net op het punt te beginnen aan zijn beroemde ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevestein. Het is een betoverend avontuur over geschiedenis en anders zijn, boordevol humor.

Maarten Kuipers is reclamemaker, liedjesmaker oa voor Sesamstraat en muzikant. Voor dit boek heeft hij research gedaan bij Slot Loevestein.

Meld je kind(eren) nu aan.
We weten graag op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Meld je kind(eren) aan voor het leuke programma van 13 oktober.

Het programma is gratis te volgen bij een geldig toegangsbewijs. Een kaartje koop je vooraf online of op de dag zelf aan de kassa. Museumkaart en vestingpas zijn geldig.

Aanmelden kinderboekenweek - Slot Loevestein - Rijksmuseum

Boekenkist | Hugo de Groot
Hugo de Groot wist in 1621 uit Slot Loevestein te ontsnappen door zich te verstoppen in een boekenkist. Deze kist werd naar buiten gedragen door niets vermoedende soldaten. De kist bevatte normaalgesproken namelijk een grote verzameling boeken!

Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist gaat over kennis, verbeelding, inlevingsvermogen en de kracht van verhalen allemaal elementen die ook vaak in kinderboeken terug komen. Daarom is De Kinderboekenweek een mooie gelegenheid om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met mooie kinderboeken n met geschiedenis en avontuur.

Locatie
Rijksmuseum Slot Loevestein
Dagelijks geopend van 10 tot 17 uur.
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.