Open Monumentendag | Vliegtuigbunker B525

Open Monumentendag | Vliegtuigbunker B525


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag | Vliegtuigbunker B525

Het Koude Oorlog Centrum opent in het weekend van 14 & 15 september de zware bunkerdeur van Shelter B525 op de voormalige Vliegbasis Twenthe. Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers dit unieke object uit de Koude Oorlog bekijken.

Vliegtuigbunker B525 is een zogenaamde Hardened Aircraft Shelter (HAS), een speciaal ontworpen bunker waarin een straaljager geparkeerd kon worden. Vanuit deze bunkers vertrokken straaljagers voor (oefen)vluchten. In heel Europa werden aan beide kanten van het IJzeren Gordijn werden soortgelijke bunkers gebouwd.

Kijkje in de vliegtuigbunker

Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers een kijkje nemen in de bunker. Er zijn informatie-panelen, kaarten en ook geven gidsen uitleg over de rol van de bunkers en de vliegbasis tijdens de Koude Oorlog. De shelter is beide dagen geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Je kunt de auto parkeren bij kunstwerk De Doppler aan de Grefterberghoekweg. Deze weg is te bereiken via de Noordergrensweg, nabij de McDonalds in Oldenzaal. Of via Google Maps op Parkeerplaats Vliegveld Twenthe Noord. Vanuit Enschede met de fiets kun je het startpunt via de Vliegveldweg en de Grefterberghoekweg bereiken.

Kijk voor meer informatie op deze pagina .

 Bezoek koudeoorlogcentrum.nl

Open Monumentendag | Vliegtuigbunker B525
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.