Drie eenakters in de Speulkoel

Drie eenakters in de Speulkoel


-advertentiepositie-



ÉÉN MIDDAG, DRIE TONEELVOORSTELLINGEN!

Toneelliefhebbers kunnen op 29 september hun hart ophalen in de Speulkoel in Anloo. In dit lommerrijke in de bosrand gelegen openluchttheatertje worden die zondagmiddag drie korte stukken (eenakters) opgevoerd, door enthousiaste leden van toneelverenigingen uit Ekehaar, Gasselte en Gieten. De Speulkoel organiseert vaker zo’n middag, waarvoor deelnemers aan het tweejaarlijkse ‘Ienakterfestival Kört & Goed’ van Huus van de Toal worden uitgenodigd.

Toneelgezelschap DES uit Kostvlies/Gasselte speelt deze middag DE GRUUNE BOER, van Marianne Braam. Hendrik, een succesvolle boer met een megabedrijf, echter in de liefde minder gelukkig, heeft zich opgegeven voor ‘Boer zoekt vrouw regionaol’. Janet, één van de vrouwen, ziet Hendrik helemaal zitten. Zij is dolenthousiast van Hendriks “groene levensstijl” zoals ze die op televisie en social media tegen komt. Maar in werkelijkheid blijken Hendrik en zijn bedrijf alles behalve groen…

Toneelvereniging De Eekhof uit Ekehaar heeft gekozen voor ’T WARKT van Herman van der Aa, de bekende toneelschrijver die een groot aantal dwaze komedies en revues op zijn naam heeft.
Willem heeft al vele baantjes gehad. Als uitzendkracht belandt hij dit keer op een verzekeringskantoor: hoe zal ’t onze Willem hier vergaan…

Door toneelgroep Crescendo uit Gieterveen wordt gespeeld HARTZEER BIJ DE HARTLIEFS, een stuk van Carl Slotboom, bewerkt en geregisseerd door André Rosing. Een sjiek restaurant, ‘n gedekte tafel met een fles wijn in een koeler. Glazen, borden, bestek en servetten. Een man en een vrouw die zich via een relatiebureau hebben leren kennen, ontmoeten elkaar hier voor het eerst… Met deze eenakter, gebaseerd op ‘Coupe Royal’ van Carl Slotboom en geregisseerd door André Rosing won Crescendo in 2019 het eenakterfestival Kört & Goed van Huus van de Taol.

Drie eenakters in de Speulkoel Anloo, zondag 29 september. De middag begint om 14.30 uur.
Entree € 12,50; Vrienden Speulkoel € 7,50, kinderen gratis. Reserveren: mail aantal plaatsen, telefoonnummer en adres naar speulkoel@rondommagnus.nl. Bij de ingang kunt u betalen (pin of contant).

 Bezoek www.rondommagnus.nl

foto: Crescendo. De toneelvereniging uit Gieterveen speelt 'Hartzeer bij de Hartliefs'
foto: Crescendo. De toneelvereniging uit Gieterveen speelt 'Hartzeer bij de Hartliefs'