80 Jaar bevrijding, museum in beweging.

80 Jaar bevrijding, museum in beweging.


-advertentiepositie-



80 Jaar bevrijding,
Museum in Beweging.
Museum: “De bewogen jaren 1939-1950” organiseert:
Zaterdag 28 en zondag 29 september een expositie over de oorlog in onze gemeente met een toneelspel over de strijd rondom de bevrijding.
Zaterdag 5 en zondag 6 Oktober Museum in Beweging, een weekend vol Levende Geschiedenis.

Het verhaal dat wij vertellen in ons museum wordt nu in een vorm van levende geschiedenis gebracht door toneelvereniging Hooge Mierde en door re-enactors.
28 En 29 september kunt u een expositie bezoeken in Mfa De Schakel over de gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren die in onze gemeente veel impact hadden, toegelicht met foto’s en spel van de toneelvereniging.
5 En 6 oktober levende geschiedenis gebracht door re-enactors, vanuit een tentenkamp met patrouilles en ritten met historische voertuigen.
Zij beelden Duitse, Britse en Amerikaanse militairen uit, het K.N.I.L. en het “vergeten” leger uit ons voormalig Nederlands-Indië.

De expositie in Mfa De Schakel is geopend op zaterdagavond 28 en zondagmiddag 29 september, de foto’s en het spel van de toneelvereniging vind plaats in de podiumzaal.

Zaterdag 5 oktober vanaf 10:00 uur is er re-enactment en kan men ook het militaire kampement bezoeken. In de vroege avond is er een bevrijdingsoptocht door Hooge Mierde, we zijn immers 80 jaar bevrijd. We vertrekken om 17:00 uur vanaf het Myrthaplein richting Mfa De Schakel waar een expositie kan worden bezocht. Voor de best verklede deelnemer is een mooie hoofdprijs van vrijkaartjes voor 4 personen naar de Efteling, dus geef het door naar de jeugd. Aansluitend is er een feestavond met muziek van dj Christian in de spiegeltent op het Myrthaplein.

Zondag bent u vanaf 10:00 uur welkom. Vanaf 10:00 uur start de re-enactment en kan men wederom het militaire kampement bezoeken. De bezoeker kan een rondrit maken met militaire voertuigen over ruw terrein. Dan is er een paradropping van Para Group Holland: 12 parachutisten zoals het plaatsvond op 17 sept 1944. Deze parachutisten kan men na de sprong ontmoeten bij het museum of op het Myrthaplein. Het museum is geopend tegen de gereduceerde entreeprijs van 2 euro per persoon. Verder is het evenement gratis te bezoeken.
Tevens zijn er zaterdag en zondag vuurwapendemonstraties waarbij de bezoeker toelichting krijgt over deze geschiedenistaferelen. Ook is er zaterdag een militariamarkt voor liefhebber en verzamelaar en er is een springkussen voor kinderen.

Bij slecht weer wijken we uit naar gemeenschapshuis De Schakel.


Voor meer informatie en mogelijkheid tot deelnemen aan dit evenement: John Meulenbroeks (0622468282).

 Bezoek www.museumdebewogenjaren.nl

Fotograaf: John Meulenbroeks
Fotograaf: John Meulenbroeks
Foto: John Meulenbroeks
Foto: John Meulenbroeks