Schokland: Geen weg terug

Schokland: Geen weg terug


-advertentiepositie-



Een 360-graden beleving
Stap in het leven van de Schokkers via een immersieve ervaring die locatietheater met virtual reality combineert. Een acteur neemt je mee in de zorgen over de stijgende zeespiegel, die op verschillende plekken in de wereld grote problemen veroorzaakt. Net zoals destijds voor Schokland. Ervaar zelf via VR hoe de zee een authentiek Schokker huisje binnenstroomt, meubels laat verdwijnen en muren doet instorten. Hoe moet het zijn om noodgedwongen je thuis te verlaten?

Bouw je eigen huis weer op
Een actieve VR-beleving elders in het museum stelt je vervolgens in staat om je eigen huis en haard weer op te bouwen, zoals de Schokkers dat deden in Kampen, Urk, Volendam en Vollenhove. Ontdek hoe de saamhorigheid en verbondenheid van de Schokkers met elkaar én hun voormalige eiland, zelfs nu, meer dan 165 jaar na de ontruiming nog doorleven.

Meer over Schokland
Nieuwsgierig naar meer over Schokland? Bezoek in het buitenmuseum ook Het thuis van Anna Diender. Anna’s grootouders verhuisden met vele andere Schokkers in 1859 naar Kampen. Daar werd Anna werd in 1910 geboren, maar toch voelde zij zich in alles verbonden met Schokland. In het binnenmuseum is van 11 oktober 2024 t/m 30 maart 2025 De ziel van Schokland te bezoeken; een tentoonstelling over het verdwenen Zuiderzee-eiland, zijn bewoners en de gevolgen van hun migratie – 165 jaar geleden – voor hun nazaten van nu. Daarnaast komen hedendaagse migranten aan het woord.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Foto: Studio Twisk
Foto: Studio Twisk