Naar het Licht

Naar het Licht


-advertentiepositie-



Onder de titel Naar het Licht brengt Oratoriumkoor Kennemerland een programma met hartverwarmende en opbeurende muziek.
Anton Bruckner (1824-1896) was pas 24 jaar toen hij zijn Requiem componeerde. De altijd zelfkritische Bruckner zou er als 70-jarige over zeggen: “het is niet slecht”. Het Requiem is een aaneenschakeling van ingetogen en uitbundige delen en ademt een vredige sfeer. We voelen wat er in zijn hart omging en dat beroert ons. We mogen ons koesteren in zijn fluweelzachte Lux perpetua, het altijddurende licht.
De met zijn gezondheid tobbende Felix Mendelssohn (1809-1847) reisde in 1830 naar Italië, aangelokt door het zonnige licht en de mooie kunst. Hij componeerde daar o.a. Cantate 23 en Psalm 115. Mendelssohn schreef de muziek bij Psalm 42, “Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser”, tijdens zijn huwelijksreis in 1837. Niet voor niets is dit romantische werk zeer geliefd bij koren en toehoorders: zijn geluk klinkt erin door.
Vier jonge zangers nemen de solopartijen voor hun rekening. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Nobuko Takahashi, de vaste begeleidster van het koor. Dirigente Annelies Smit staat borg voor een uitvoering vol kleur en nuance.

 Bezoek www.koor-kennemerland.nl

foto: Oratoriumkoor Kennemerland
foto: Oratoriumkoor Kennemerland