Een bijzonder concert in Kasteel Arcen voor de Florakamer

Een bijzonder concert in Kasteel Arcen voor de Florakamer

Concert: Gardens of Abundance Eric Vloeimans & Egbert Derix

De Groote Saal vanKasteel Arcenis op dinsdagavond 1 oktober eenmalig het podium van een van s werelds beste trompettisten, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix uit Horst een maat om mee te excelleren.

Beiden zetten ze alle clichs overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici spelen in het nu zonder strak voorop gezet plan, een combinatie van improvisaties en eigen composities. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol verrassingen. Van het duo verschenen inmiddels de albums Gardens of Abundance I en II.

De opbrengsten komen volledig ten goede aan de restauratie van deFlorakamerin het kasteel. De barokke plafondschildering van de godin van de bloemen is uniek en met veel zorg 5 jaar geleden gerestaureerd door Stichting Restauratie Atelier Limburg. Nu is het tijd om de hele kamer in zn volledigheid haar oude glorie terug te geven middels een uitgebreide restauratie. Giften voor de restauratie zijn van harte welkom. Er is gelegenheid om daar over te praten tijdens deze avond of om daar een afspraak voor te maken.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Nelissen-Smit Fonds.

Programma
19:15 uur: ontvangst in Kasteel Arcen
19:30 uur: uitleg over Florakamer en restauratieproject door Bartjan Bakker (conservator)
20:15 uur: aanvang concert in de Groote Saal van Kasteel Arcen

Tickets
Tickets voor dit concert kosten 25 euro en zijn te bestellen viareserveringen@kasteeltuinen.nl.Drankjes zijn inbegrepen.

Over de musici
Eric Vloeimanswerkt samen met tal van (inter)nationaal bekende musici en componeert tevens filmmuziek en is programmeur van zijn festival Horn of Plenty. Meer info opwww.ericvloeimans.nl

Egbert Derixwerkte samen met o.a. De Wiener Kammersymphonie, Fish, John Helliwell (Supertramp). Hij componeert ook voor film en tv, o.a. de documentaire Gedraag Ow en Nao ut Zuuje, en is schrijver/dichter. Hij componeerde de Duitse liedcyclus Wandern die hij in het Concertgebouw opnam met bariton Sef Thissen. Ook componeerde Derix de soundscape in de Water- en Beeldentuin bij de expositie;Tuin der Lusten. Meer info opwww.egbertderix.com

 Bezoek www.limburgs-landschap.nl

Foto: Limburgs Landschap Gouda | Foto geüpload door gebruiker.
Foto: Limburgs Landschap Gouda | Foto geüpload door gebruiker.