QRP dag bij fort Veldhuis

QRP dag bij fort Veldhuis


-advertentiepositie-



QRP dag bij fort Veldhuis

Op zondag 22 september wordt er van 11.00 tot 16.00uur bij Fort Veldhuis een QRP dag voor radiozendamateurs georganiseerd. QRP staat voor het maken van verbindingen met andere zendamateurs met een zend vermogen van 10 of zelfs met maar 5 Watt of minder.

Het is de uitdaging om met dit lage vermogen een zo groot mogelijke afstand te overbruggen en toch een betrouwbare tweerichtingscommunicatie te hebben. Hierbij spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Als eerst de vaardigheden van de zendamateur voor het bedienen van de zender (operating practice). De efficintie van de antenne heeft invloed op het bereik van het radiosignaal maar ook de radiopropagatie is hierbij van belang. Al deze factoren maken dit deel van de hobby tot een uitdaging voor de radiozendamateur.

Het Fort
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegangsprijzen zondag:
Volwassenen 7,50, kinderen van 8 tot 12 jaar en veteranen 4,00, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een donateurspas gratis.

Openingstijden: van mei tot en met oktober alle zondagen van 11.00 uur 17.00 uur

Locatie:
Luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk

 Bezoek www.kennemerdagblad.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.