Heraldische Dag - Dag van de Heraldiek

Heraldische Dag - Dag van de Heraldiek


-advertentiepositie-



De Heraldische Dag / Dag van de Heraldiek wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden en wel in het Forum gebouw van Wageningen Campus.

Heraldiek is een oude kunstvorm daterend uit de Middeleeuwen, die we echter nog steeds dagelijks tegenkomen. Denk aan de wapens van de steden en gemeenten, wapens op huizen, monumenten en kastelen, maar ook de Nederlandse Leeuw, de logo's van vele voetbalverenigingen en automerken, zijn allemaal gebaseerd op de heraldiek. Veel mensen realiseren zich dat niet.

In Nederland wordt de heraldiek behartigd door het Nederlands Genootschap voor Heraldiek (NGH), die jaarlijks een heraldische dag organiseerd. Op de heraldische dag zijn er een heraldische markt met boeken en kunstenaars, maar ook heraldische tentoonstellingen van leden van de NGH en lezingen over heraldische onderwerpen.

De markt en de tentoonstellingen zijn gratis, voor de lezinngen (inclusief lunch en borrel) wordt wél entree gevraagd. Dus voor iemand die wat meer wil weten van de heraldiek en daar mee kennis wil maken is het een goede gelegenheid om de gratis markt en tentoonstelling te bezoeken.

 Bezoek genootschap-heraldiek.nl

eigen foto's en wapens zijn publiekelijk en daarmee rechtenvrij
eigen foto's en wapens zijn publiekelijk en daarmee rechtenvrij