QRfgoed kinderwandeling Woudrichem

QRfgoed kinderwandeling Woudrichem


-advertentiepositie-



QRfgoed kinderwandeling Woudrichem

De historie van Woudrichem is nu ook digitaal te beleven via een educatieve wandelroute door de vesting. Door het scannen van een QR-code komt de historie tot leven.

Zie, hoor en ontdek de geschiedenis van vestingstad Woerkum tijdens de QRfgoed kinderwandeling. Beleef het geborgen gevoel van de verhalen achter de oude gebouwen en gebruiken van de stad. De verteller kruipt in de rol van Peer Verhagen, die van 1903 tot 1925 burgemeester was. Verhagen stond ook bekend als Rooie Peer, omdat hij opkwam voor de arme mensen. De burgervader had een koppig karakter. Zo zag hij zijn benoeming eerst als de wil van God en daarna pas als de wens van de koningin. Rooie Peer neemt je tijdens de wandeling mee in bijzondere verhalen die de geschiedenis van de stad met het heden verbinden.

QR-codes
De wandeling doet negen verschillende punten aan. Bij elk punt hangt een bordje met een QR-code die je direct naar de informatie brengt. Je kunt er ook voor kiezen om de QR-code eenmalig te scannen en de informatie over de punten van de kinderwandeling via deze website te volgen. Bij een aantal punten in de stad is nog veel meer te vertellen en te beleven. Daarom geven we op deze website enkele tips voor een actieve beleving en links naar meer achtergrondinformatie.

Start wandeling
De wandeling start net buiten de vesting bij de parkeerplaats aan de Schapendam.

 Bezoek qrfgoed.nl

QRfgoed kinderwandeling Woudrichem
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.