Volksverhalen

Volksverhalen


-advertentiepositie-



Op zaterdag 12 oktober organiseert Stichting Opus 16 Concerten een uniek kamermuziekconcert Kapel Opveld in Maastricht, uitgevoerd door het getalenteerde piano trio bestaande uit violist Eduardo Paredes Crespo, cellist Willem Stam en pianiste Michelle Lynne. Het concert biedt een gevarieerd programma van meesterwerken uit de klassieke muziek, met werken van Felix Mendelssohn en Antonín Dvořák.

Het programma bestaat uit twee iconische composities:

Felix Mendelssohn - Piano Trio No. 2 in C minor, Op. 66
Antonín Dvořák - Piano Trio No. 4 in E minor "Dumky", Op. 90

Deze prachtige werken zijn hoogtepunten uit de kamermuziek en beloven een boeiende ervaring voor liefhebbers van romantische en volksmuziek. Het samenspel van deze drie getalenteerde musici zal zorgen voor een onvergetelijke middag vol emotie en virtuositeit.

Saxofonist Ivor Zlodre, student aan het Conservatorium van Maastricht, treedt op als voorprogramma.

Michelle Lynne - piano

De Canadese pianiste en docente met een master van de Université de Montréal is artistiek leider van de "Opus 16 Concerten" en docent aan Codarts, Rotterdam. Ze geeft masterclasses en concerten in verschillende landen en is mede-oprichter van The Fearless Artist Mastermind.
Eduardo Paredes Crespo - viool

De Boliviaans/Braziliaanse violist begon zijn studie in Cochabamba en studeerde in Nederland. Hij trad op in Carnegie Hall en het Concertgebouw en speelt in ensembles zoals het Hydra Quartet. In 2018 was hij finalist bij de World Debut-audities en zijn debuutalbum met trio 258 werd in 2023 goed ontvangen.
Willem Stam - cello

Cellist Willem Stam studeerde in 2006 aan het Koninklijk Conservatorium en is mede-oprichter van het Ysaÿe Trio en het New European Ensemble. Hij heeft soloconcerten gegeven en masterclasses in Canada, Zuid-Amerika en Europa, en was artistiek leider van het Aurora Festival in Zweden van 2016 tot 2019.

Datum: 12 Oktober 20.00 uur
Plaats: Kapel Opveld, Veldstraat 20, 6227 SZ Maastricht, Netherlands
Kaarten: € 15,00, voor studenten €5, bij de ingang van de zaal of via onze website

 Bezoek www.opus16concerten.nl

Foto: Frank Emmers
Foto: Frank Emmers
Foto : Stichting Opus 16 Concerten
Foto : Stichting Opus 16 Concerten