Klassiek en meer: trio Pas de Trois

Klassiek en meer: trio Pas de Trois


-advertentiepositie-



Zondagmiddag 13 oktober verzorgen drie jonge getalenteerde dames een prachtig gevarieerd concert in openluchttheater De Speulkoel in Anloo (of, als het weer slecht is, in de Magnuskerk). Zij vormen het trio PAS DE TROIS, met een niet-alledaagse bezetting: Daphne Schrama - klarinet, Elvire Boelee – piano en Sietske Trinks - saxofoon. Alle drie hebben het conservatorium en diverse aanvullende studies doorlopen en spelen ook in andere ensembles en orkesten.
De term Pas de Trois komt uit de balletwereld: een bepaalde dans voor drie dansers. Trio’s dus, maar Daphne, Sietske en Elvire spelen ook solistisch of met z’n tweeën. Daarbij laten ze verschillende klarinetten en saxofoons horen. Dat opent de weg naar een heel gevarieerd programma: werken van Chopin, Brahms, Bruch en Debussy, maar ook van onder meer Gershwin, Wiedoeft en Iturralde.
Prachtige vertrouwde melodieën, maar vooral ook verrassend mooie minder bekende muziek.
Het programma in de Speulkoel begint om 14.30 uur, de entree is €12,50 (Vrienden Speulkoel €7,50, kinderen gratis). Bij slecht weer vindt het concert plaats in de Magnuskerk te Anloo (zie voor actuele berichten rondommagnus.nl). Reserveren kan met een mail naar speulkoel@rondommagnus.nl (vermeld aantal plaatsen en telefoonnummer).

 Bezoek www.rondommagnus.nl

foto: Trio Pas de Trois. Daphne Schrama - klarinet; Elvire Boelee – piano; Sietske Trinks - saxofoon
foto: Trio Pas de Trois. Daphne Schrama - klarinet; Elvire Boelee – piano; Sietske Trinks - saxofoon