Zpannend Zernike in het Universiteitsmuseum Gronin

Zpannend Zernike in het Universiteitsmuseum Gronin


-advertentiepositie-



Botten en schedels bewonderen, shampoo maken in ons lab, spannende preparaten bekijken onder microscoop. Experimenten met water doen. Knutselen. En nog veel meer! Op 5 oktober staat het Universiteitsmuseum weer geheel in het teken van Zpannend Zernike, het wetenschapsfestijn van Groningen. Er is genoeg te doen! Tijdens deze dag ga jij beleven hoe het is om wetenschapper te zijn! Supertof!

Programma Universiteitsmuseum
Knutsel- en Experimentenzaal
In de knutsel- en experimentenzaal maak je je eigen shampoo! Natuurlijk met een lekker geurtje, kies je voor kamperfoelie of toch liever rozen? Ook bekijk je allemaal diertjes en planten onder een microscoop. Wil je meer weten over het menselijk lichaam? Dan bezoek je de anatomiehoek. Je zet zelf het menselijk lichaam in elkaar en leert interessante feitjes over hoe ons lichaam werkt.


Proefjesplein
Op het proefjesplein buiten doe je allemaal spannende proefjes met water, afkomstig van Wetsus, het Europese Centrum voor Duurzame Watertechnologie. Natuurlijk doe je deze proefjes in een labjas. Zo ziet iedereen dat jij een echte waterprofessor bent!

Natuurspreekuur
Bezoek het Natuurspreekuur waar je meer leert over botten en schedels van dieren. Hoe verschilt het gebit van een planteneter van een diereneter? Een student legt het je uit!

Speuren, puzzelen en bingo spelen
Breng een bezoek aan de tentoonstellingen om meer te leren over natuur, cultuur en wetenschap.
- Doe de speurtocht door de tentoonstelling Masterminds en bekijk het eerste elektrische wagentje ter wereld! Ook zijn er in de tentoonstelling Masterminds interactieve opstellingen voor kinderen, zoals een zenuwspiraal.
- Speel Museumbingo in de tentoonstelling Kaleidoscope die de schatten van de museumcollectie laat zien, van een BMW-auto tot tientallen vogels, mineralen en stenen. Wie heeft als eerste de bingokaart vol?

 Bezoek www.rug.nl

Foto: Erik Jaap Dijk
Foto: Erik Jaap Dijk
Foto: Rijksuniversiteit Groningen, Universiteitsmuseum
Foto: Rijksuniversiteit Groningen, Universiteitsmuseum
Foto: Erik Jaap Dijk
Foto: Erik Jaap Dijk
Foto: Erik Jaap Dijk
Foto: Erik Jaap Dijk