Echt nep

Echt nep


-advertentiepositie-



Echt nep

Kijk in oktober met andere ogen naar Kasteel de Haar. Volg de route ‘Echt nep’, en word geprikkeld om te beoordelen of iets waar, niet waar, echt of nep is. 



Er wordt weleens beweerd dat Kasteel de Haar ‘nep’ is. Omdat het niet in de middeleeuwen gebouwd zou zijn en het er nog zo nieuw uitziet. Door de combinatie van tijdperken en stijlen in de bouw en het interieur, is het soms moeilijk in historisch perspectief te plaatsen. Was de centrale hal vroeger een open binnenplaats? Zijn de wandtapijten origineel of zijn het replica’s? Is het tafelzilver middeleeuws?



Kritisch kijken

Tijdens ‘Echt nep’ worden bezoekers uitgedaagd om kritisch zijn over de herkomst en echtheid van verschillende vertrekken en objecten in het kasteel. Na het uitbrengen van hun stem, krijgen ze het juiste antwoord en een toelichting.


Praktische informatie

De route ‘Echt nep’ is in oktober te volgen in het kasteel en is gratis inbegrepen bij aankoop van een kasteelticket. Via de social mediakanalen deelt Kasteel de Haar de resultaten van de stemmen en geeft zo een verrassende inkijk in de oorsprong van Kasteel de Haar. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via kasteeldehaar.nl.

 Bezoek www.kasteeldehaar.nl

Fotograaf: Kasteel de Haar
Fotograaf: Kasteel de Haar