Een herfstvakantie vol activiteiten

Een herfstvakantie vol activiteiten


-advertentiepositie-



Een herfstvakantie vol activiteiten

Tijdens de herfstvakantie zijn er leuke activiteiten bij GeoFort. Genoeg voor een dag spelen, speuren en ontdekken. In de herfstvakantie (19 oktober t/m 3 november) zijn we iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Beleef de spannende wereld van Minecraft, maak bloemzaadbommen, ontdek het Toekomst Theater, experimenteer in ons Energie- en Waterlab en geef je kapotte spullen een tweede leven in het Repair Caf. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij je museumticket, behalve de Minecraft workshops. Voor de Minecraft workshops moet je een apart ticket kopen.

Hieronder lees je meer informatie over de activiteiten en op welke dagen en tijden de activiteiten beschikbaar zijn.

Minecraft Maandag: de dag voor echte Minecraft fans!
Maandag 21 oktober en maandag 28 oktober | hele dag | Minecraft Kubus Quiz doorlopend van 11.00 tot 15.00 uur

Bij GeoFort zijn we gek op Minecraft, jij ook? Kom dan in de herfstvakantie op maandag naar GeoFort want dan is het Minecraft Maandag! Dit betekent extra veel Minecraft workshops, de Minecraft Kubus Quiz onder begeleiding van een echt Minecraft Karakter, waarmee je ook op de foto kan. Ontsnap uit het Minecraft doolhof of maak een foto van jezelf in de Minecraft wereld bij de Green Screen. Leuk extraatje, op Minecraft Maandag profiteer je van korting op onze Minecraft producten in de GeoShop.

Dinsdag: Workshop bloemzaadbommen maken n afschieten
Dinsdag 22 en dinsdag 29 oktober | doorlopend van 11.00 tot 15.00 uur

Wordt creatief en help de natuur! Tijdens de workshop gaan we lekker met de handen in de klei en zelf bloemzaadbommen maken. De wereld heeft namelijk meer bloemen nodig. Meer bloemen betekent meer bijen en andere bestuivers. De zaadbommetjes zitten vol met een mix van gezellige bloemen. Leuk om een kale plek in de tuin op te vullen n je draagt een steentje bij aan de biodiversiteit.

Om het nog gaver te maken gaan we ook bloemzaadbommen afschieten met echte katapults. Deze katapults ga je onder begeleiding bouwen en daarna schieten maar!!

Woensdag: Toekomst Theater
Woensdag 23 oktober en woensdag 30 oktober | om 12.00 uur, 13.00 en 14.00 uur

In ons interactieve Toekomst Theater stap je in de wereld van afval, natuur en klimaatverandering. Generaal Krayenhoff, koning Afval en de Professor komen verhalen vertellen over deze themas van de toekomst. Om de toekomst te redden, moet de Klimaatklok gestopt worden. Na het verhaal in het theater ga je naar buiten voor een spannende speurtocht.

Donderdag: Energielab
Donderdag 24 oktober en 31 oktober | om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.00 uur

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het thema energie. Onder begeleiding ga je in een klein groepje ontdek je hoe elektriciteit werkt en ga je zelf energie opwekken.

Zaterdag: Waterlab
Zaterdag 26 oktober en 2 november | om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.00 uur

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het thema water. Onder begeleiding ga je in een klein groepje aan de slag met de watertafel en de sponstafel. Je leert meer over zeespiegelstijging en wateroverlast in je eigen wijk door bijvoorbeeld hevige regen.

Geef je kapotte spullen een tweede leven in ons Repair Caf
Donderdag 24 oktober en 31 oktober | Vrijdag 25 oktober en 1 november

In onze historische Kazernestraat organiseren we in de herfstvakantie een echt Repair Caf. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om diverse reparaties uit te voeren op (kleine) elektrische apparaten, speelgoed, knuffels en kleding. Er zijn meerdere vrijwilligers van GeoFort en kringloopwinkel Opnieuw & Co uit Leerdam aanwezig met reparatiekennis en-vaardigheden op allerlei terreinen. Dus neem je kapotte spullen mee voor reparatie en geef het een tweede leven!

In de Landmeet Lounge naast de Kazernestraat openen we een leuk echt caf waar je terecht kunt voor koffie en thee

Dagelijks: Minecraft workshops
Tijdens de herfstvakantie organiseren we verschillende Minecraft workshops. Je kunt kiezen uit 3 verschillende workshops:

1) Workshop klimaat | iedere dag om 12.00 uur en 13.30 uur
Ontrafel samen met andere Minecrafters de geheime inhoud van de Minecraft Klimaat Kist

2) Workshop programmeren | iedere dag om 15.00 uur
Bestuur een beweegbare Minecraft-robot via programmeercodes en los een spannende opdracht op

3) Workshop VR | iedere dag om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur
Zet een VR-bril op en maak een 3D virtuele reis door heel Nederland in Minecraft

Speurtuin
In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken! De Speurtuin ligt naast het terras van het pannenkoekenrestaurant de WereldPan en is gratis toegankelijk.

Online entreeprijzen:

0 t/m 3 jaar: Gratis
4 t/m 12 jaar: 14,50
Vanaf 13 jaar: 16,00
Museumkaart: Gratis
Aan de kassa betaal je 1,- per ticket meer. Bestel dus snel je tickets online!

 Bezoek www.geofort.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.