Nep of echt?

Nep of echt?


-advertentiepositie-



De hulpdiensten waren snel ter plaatse om gewonden naar het ziekenhuis te brengen. Inmiddels is de onderzoek commissie van de Veiligheids Regio Friesland onderweg. Met het indrukwekkende diorama van onze vrijwilliger Lieuwe de Wit uit Sneek wordt het onderscheid tussen echt en nep wel heel dun.

Ruim acht maanden gebruikte de Wit om een zeer realistisch beeld te geven van een treinongeval op een klein en ongecompliceerd station (Sneek).
Zijn verhaal is te zien vanaf 21 september en in de hele maand oktober. Kom en laat je verrassen door de vele details en uitwerkingen. Kijk bijvoorbeeld naar de speciaal omgebouwde en opgespoten Arriva treinen. Nep of echt beleef het bij het Modelspoor Museum Sneek

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenis evenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand activiteiten door het hele land. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ brengen we in oktober geschiedenis voor het voetlicht. In 2024 staat het thema ‘Echt nep’ centraal.

 Bezoek modelspoormuseum.nl

Fotobeschrijving: Treinramp maquette Station Sneek. Foto: (c) Modelspoor Museum.
Fotobeschrijving: Treinramp maquette Station Sneek. Foto: (c) Modelspoor Museum.