Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht


-advertentiepositie-



Nacht van de Nacht

Ontdek hoe mooi het donker is met de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober 2024. De gemeente Vlissingen doet mee aan het landelijke initiatief en organiseert een rondleiding op en rond Fort Rammekens. Tijdens deze actie vragen we aandacht voor lichtvervuiling, wat allerlei slechte gevolgen heeft voor onze gezondheid, natuur en dieren.

Wat kun je verwachten?
Het wordt een spannende en leerzame avondrondleiding op en rond Fort Rammekens in Ritthem, onder leiding van archeoloog Bram Silkens en ecoloog John van Vliet. De geschiedenis van het fort komt tot leven en je ervaart hoe indrukwekkend de duisternis kan zijn. Deze avond is ook erg leuk voor kinderen!

Tijdstip
De rondleiding start om 19.00 uur en zal rond 20.30 uur eindigen.

Locatie & bereikbaarheid
Wij verzamelen bij de parkeerplaats van het Fort (bovenaan de dijk)

  • Met de auto: Op de Ritthemsestraat ga je richting Ritthem. Na circa 3 kilometer net voor het industrieterrein van Zeeland Seaports rechtsaf de Schorerpolderweg op, die je uitrijdt tot aan de parkeerplaats van Fort Rammekens;
  • Met de fiets: Fietsend bereik je het fort vanaf Vlissingen door de zeedijk langs de Westerschelde af te fietsen of via Ritthem langs de Ritthemsestraat. Je kan je fiets aan een paal of houten hekwerk zetten;
  • Er is geen openbaar vervoer naar het fort;
  • Het fort is niet goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Aanmelden

De rondleiding is alleen voor inwoners van de gemeente Vlissingen. Er is een maximum van 30 deelnemers in de groep, dus meld je snel aan via https://bit.ly/3Y0MrVp , want vol = vol.

 Bezoek www.vlissingen.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.