Rondleiding Kustbatterij Hellevoetsluis

Rondleiding Kustbatterij Hellevoetsluis


-advertentiepositie-



Kom kijk en luister naar het verhaal over de Hellevoetse kustbatterij die de toenmalige marinewerf moest beschermen. Daal af in de kanonkazematten, verbaas je over het grote kanon met een kaliber van 24 cm.

Om 13:00 uur start er een rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis.
De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter kazerne Haerlem waar de vesting in 1880 een kustbatterij kreeg.
Ontdek waarom Hellevoetsluis een vestinghaven heeft.
U wordt rondgeleid langs diverse objecten, zoals ondergrondse kanonkazematten, de zogenaamde Caponnire. Het grote kanon met een kaliber van 24 cm. beschermde - met een totaal van 13 stuks - de Hellevoetse vestinghaven. Tijdens deze rondleiding hoort u alles over dit "moderne kanon" van die tijd. Dit unieke kanon, de eerste grote getrokken achterlader in het Nederlandse leger, is in 2013 gereconstrueerd en teruggeplaatst op de originele plek.

Kosten en aanmelden
De kosten voor de rondleidingen bedragen 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Veteranen kunnen gratis deelnemen. Voor de fotospeurtocht zijn de kosten alleen voor kinderen 2,50 per persoon.
Beide rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. De fotospeurtocht duurt ongeveer een uur.

Aanmelden voor al deze activiteiten is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via de site https://www.fronttaal.info , navigeert u dan naar "Activiteiten".
Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, belt u daarvoor met het nummer 06 31 25 49 09.

 Bezoek fronttaal.info

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.