Greetje Bijma   Oceanic + LUXE (live)

Greetje Bijma   Oceanic + LUXE (live)


-advertentiepositie-



Albumpresentatie van legendarische jazzstem met elektronische wonderproducer  Di Lasso, Palestrina

Het is een wonderlijke samenwerking, die van leftfield techno-dj en producer Oceanic en jazz-stemkunstenares Greetje Bijma. Een sprankelende hybride op het snijvlak van impro en elektronisch. Freejazz-zangeres Greetje Bijma is sinds de jaren 80 niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazzscene. Oceanic, rijzende ster binnen de Nederlandse elektronische underground, staat bekend om zijn mechanische ritmes, minimalistische melodie euml;n en bruisende electronics. Hoewel de twee uit totaal andere generaties komen, hadden ze meteen een muzikale klik. Verwacht geestverruimende vocals, dansbare ritmes en adembenemende beats tijdens de presentatie van hun nieuwe album Sykheljende L ucirc;den. nbsp;

Greetje Bijma mag met recht een legende genoemd worden: zo was ze in 1990 de eerste vrouw die de Buma Boy Edgar Prijs (de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en ge iuml;mproviseerde muziek) won en werkte ze samen met onder anderen Jasper van  rsquo;t Hof, Willem Breuker en Louis Andriessen. Oceanic is een alleskunner die op elk tijdstip elke dansvloer kan bespelen met verrassende producties.

LUXE (live)
Deze Londense producer brengt een unieke mix van klassieke muziek en cutting-edge elektronische beats die je nog niet eerder hebt gehoord. Met haar achtergrond in fluit, piano en zang, brengt ze een diepe muzikaliteit in elke set, waardoor haar tracks een verfrissende draai geven aan de clubscene. LUXEs optredens zijn altijd een reis door een fascinerende wereld van geluid.

Dit concert maakt onderdeel uit van het Arts  amp; Culture programma van ADE, en is geselecteerd als 1 van de 5 offici euml;le openingsconcerten van ADE 2024.


 nbsp;  nbsp;  nbsp;  nbsp;

20:30 - 21:15 uur : LUXE (live)

21:45 - 22:35 uur : Greetje Bijma   Oceanic, presentatie van het album Sykheljende Lûden

22:35 - 00:45 uur /café: RDS (dj)

 

 Bezoek www.muziekgebouw.nl

Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.
Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.