Twee liefdes - Oscar Wilde en Lord Alfred Dou

Twee liefdes - Oscar Wilde en Lord Alfred Dou


-advertentiepositie-



Twee liefdes - Oscar Wilde en Lord Alfred Dou

Laat je meeslepen in het turbulente liefdesverhaal van Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas. Oscar Wilde is een van de meest geliefde schrijvers in de Engelse taal. In hoeverre was Wilde oprecht? Wat zat er achter zijn faade van familieman en charmante grapjas? Beleef het tijdens deze Nederlandstalige voorstelling met muziek, voordracht en een prachtige bloemlezing uit hun werk.

Twee Liefdes is een voorstelling over het leven en werk van Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas, Bosie voor vrienden. Het verhaal van een van de meest geliefde schrijvers in de Engelse taal en zijn miskende minnaar. Op het hoogtepunt van hun hartstochtelijke affaire werd Wilde opgesloten wegens grove onzedelijkheid. Wat gebeurde er voor, tijdens en na dit cruciale moment in hun leven?

In hun Poziebar serveren voordrachtskunstenaar Simon Mulder en acteur Marcel Faber proza, pozie en drama van Oscar Wilde en zijn tijdgenoten, onder het genot van een van Oscars favoriete drankjes: absint. Daan van de Velde (piano) en Anna Majchrzak (sopraansoliste bij Andr Rieus Johann Strau Orkest) voeren Engelse kunstliederen uit. Mulder en Van de Velde brengen een zeer speciale uitvoering van Wildes Ballad of Reading Gaol. Een nauwelijks uitgevoerd werk voor piano en zang door 20e-eeuwse componist Henri Zagwijn, op het ontroerende gedicht dat Wilde schreef na zijn twee jaar gevangenschap.

Kom en beleef deze onvergetelijke middag vol verhalen, pozie en muziek, en geniet van een glas absinthe!

Praktische informatie

Datum: 26 - okt 2024
Tijdstip: 15:00 17:00
Locatie: Ritsevoort 36, 1811 DP Alkmaar
Kosten: 17,50
Tickets: https://alkenaer.nl/eveneme
Meer info: https://alkenaer.nl/eveneme
Contact: info@feestderpoezie.nl

 Bezoek alkenaer.nl

Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement
Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement