Publieksopenstelling NTC-bunker

Publieksopenstelling NTC-bunker


-advertentiepositie-



Publieksopenstelling NTC-bunker

In het kader van de Maand van de Geschiedenis openen wij met trots voor de vierde keer dit jaar de deuren van de indrukwekkende NTC-bunker in Gouda! Deze unieke locatie, diepgeworteld in de Koude Oorlog, biedt een fascinerende blik op een tijdperk dat ons dichterbij stond dan velen beseffen.

Op zaterdag 26 oktober 2024 nodigen wij u van harte uit om af te dalen in de ondergrondse wereld van het Nationaal Territoriaal Commando (NTC)-complex, waar de bewaking en beveiliging van Nederland tijdens de dreiging van een (nucleaire) oorlog moest blijven functioneren. Dit is uw kans om de bunker van binnen te verkennen, meer te leren over de strategische rol ervan in de verdediging van Nederland en de spanningen van die tijd te ervaren.

Wat kunt u verwachten?

  • Een rondleiding door deskundige gidsen die u alles vertellen over de geschiedenis en functie van de bunker.
  • Indringende belevenis in een bunker van meer dan 2.000m2 en 144 ruimten.
  • Een stukje beleving en ervaring die u terugvoeren naar de periode van de Koude Oorlog.
  • Een kijkje achter de schermen van de technologien en communicatiesystemen die cruciaal waren voor de veiligheid van ons land.
  • De NTC-bunker is normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, dus dit is een zeldzame kans om dit stukje verborgen geschiedenis met eigen ogen te aanschouwen!

Aanmelden voor een bezoek hoeft niet, wachten als het druk is hoort er wel bij.
De bunker gaat open om 10.00u en sluit de toegang uiterlijk om 16.00u. U kunt makkelijk parkeren op eigen terrein als ook uw fietsstallen.
Dit alles is aan: de Groen van Prinsterersingel 44 2805 TE in Gouda

Zie ook onze website www.ntc-bunker.nl

 Bezoek ntc-bunker.nl

Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement
Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement