Expositie Gerlinde Mulder en Sylvia van Ostende

Expositie Gerlinde Mulder en Sylvia van Ostende


-advertentiepositie-



Deze keer exposeren er twee beeldend kunstenaars uit eigen dorp in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Van Gerlinde Mulder zijn er schilderijen en monoprints te zien. Monoprints zijn eenmalige afdrukken met inkt of verf. Sylvia van Ostende exposeert haar objecten met ‘pouring paint’.

Gerlinde Mulder-Mantel is in 1947 in een artistiek gezin in Duitsland geboren. Aquarelleren leerde ze al op school. Het gezin verhuisde naar Zwitserland en daar kreeg ze de eerste lessen in het schilderen met olieverf van een tante. In 1975 kwam Gerlinde naar Nederland, waar ze gedurende zes jaar een opleiding in klassiek schilderen met olieverf volgde bij de Amsterdamse schilderes Maarschalkerweerd. Daarna ging ze meer experimenteren met andere materialen en technieken, samenwerken met kunstenaars in de regio Veluwezoom en met hen exposeren. En met succes, want haar schilderijen hangen nu in bijna alle continenten (alleen nog niet in Australië).

Sylvia van Ostende heeft sinds 2016 een eigen atelier/huisgalerie in Emmer-Compascuum: Atelier L’aurarts. Ze werkt hier en exposeert er haar eigen kunst en die van anderen. Sylvia decoreert verschillende objecten met de pouring paint-techniek, een techniek waarbij je acrylverf laat vloeien. Ze doet regelmatig mee aan kunstactiviteiten, zoals ‘Van Gogh in Zweeloo’. Ze maakte in opdracht een schilderij voor Alliander, ze stond op de kunstbeurs in Gorinchem en is opgenomen in het Jaarboek kunstenaars 2025, dat in november uitkomt.

De expositie wordt op zaterdag 19 oktober om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en vertellen graag iets over hun werk.

 Bezoek beeldbrengers.nl

Fotograaf: Gerlinde Mulder-Mantel
Fotograaf: Gerlinde Mulder-Mantel
Fotograaf: Sylvia van Ostende
Fotograaf: Sylvia van Ostende