Dompel je onder in Alkmaar Light Festival

Dompel je onder in Alkmaar Light Festival


-advertentiepositie-



Op 1 en 2 november bekijk je Alkmaar vanuit een nieuw licht! Dompel je onder in de verlichte stad en ervaar een bomvol programma met video- en lichtkunst, (muziek) theater, dans en nog veel meer. De route voert je door de historische binnenstad, over het water en door het nieuwe stoere gebied in Oudorp. Ontdek verborgen plekken, stap loodsen binnen, loop door een tunnel op hoogte en bekijk Alkmaar met andere ogen!

Tijdens het festival leidt de route je langs historische plekken zoals het Rooie Dorp, de Schermerpoort en de Oude Stad. Je steekt het Alkmaars Kanaal over en ontdekt een nieuwe wijk. Onderweg geniet je van kunst, lichtobjecten, glühwein en live optredens. Kom je ook? Onderweg word je getrakteerd op indrukwekkende kunst, betoverende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances.

Vanwege de drukte en het feit dat het festival door gebouwen gaat, is Alkmaar Light Festival niet geschikt voor huisdieren.

Praktisch
De hele route is 6 kilometer, met het pontje wordt dit 5 kilometer. De route is een 'achtje'. Als je de hele route loopt kom je dus weer bij je startpunt uit. De route is zowel in de binnenstad als op Schermereiland/Nieuw Oudorp. Er zijn drie startpunten:
- Startlocatie Theater de Drukkerij is op Marconistraat 5. Parkeren (gratis) op de Alexander Flemingstraat.
- Startlocatie Schelphoek is Schelphoek 2. Parkeren in Parkeergarage Schelphoek
- Startlocatie IJkgebouw is op Alckmariapad 2 (aan de rand van het Victoriepark). Goed bereikbaar vanaf NS-station. Parkeren op Overstad.

Toegankelijkheid
Het Alkmaar Light Festival is zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk. Er is één installatie die niet bereikbaar is met een rolstoel, maar vanaf dat punt kan de route wel gewoon worden vervolgd. Op de route zijn een paar plekken waar mindervalidentoiletten zijn en oprijplaten.

 Bezoek alkmaarlightfestival.nl

Dompel je onder in Alkmaar Light Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.