Herfstvakantie op Pampus

Herfstvakantie op Pampus


-advertentiepositie-



Herfstvakantie op Pampus: Doe allerlei proefjes in het LichtLab! Voel en maak er zelf warmte en licht. Ook superleuk: in het Piratenhol maken echte telegrafisten je wegwijs in de wereld van morsecode! Leuk voor jong en ouder.

Herfstvakantie op Pampus - van 26 oktober t/m 3 november

Deze herfstvakantie brengen we je aan de hand van toffe proefjes warmte en licht met het LichtLab!Ontdek in het fort hoe er vroeger licht werd gemaakt, leer hoe Pampus vandaag de dag duurzame energie gebruikt en maak je eigen gerecyclede souvenir.

Daarnaast zijn de telegrafisten terug in het Piratenhol! Leer morsecode, haal je diploma en sein met licht!

Ga aan de slag met lichtgevende proefjes in het LichtLab!

Midden in het fort vind je tijdens de herfstvakantie een heus LichtLab. Hier valt veel te ontdekken over licht, en te doen! Benieuwd hoe ze vroeger in het fort licht maakten? Of hoe er tegenwoordig voor eigen energie op het fossielvrije eiland gezorgd wordt? Kom dan met je gezin naar het LichtLab en geniet van een extra leuk herfstuitje op Pampus!

PROEFJES MET STOOM EN WATERSTOF

Een tipje van de sluier

Stoom zette vroeger op Pampus de grote kanonnen in beweging. In het LichtLab gaat je kind dit nabootsen met kleine stoombootjes op water. En ontdekken hoe je waterstof maakt. (Waarmee Pampus op winterse donkere en windstille dagen toch energievoorraad heeft.) En er wordt geknutseld aan een warm, gezellig en gerecycled souvenir voor thuis!

Leer morsecode van echte telegrafisten en kraak de code

Met punten en streepjes kun je net als met de letters van het alfabet een boodschap overbrengen. Bijvoorbeeld laten weten wat jouw naam is. Of waarschuwen dat de vijand in aantocht is, zoals de soldaten op Pampus vroeger moesten doen. Is het moeilijk om te praten in punten en streepjes, in morsecode? Ja en nee, maar in het Piratenhol zijn de vaste herfstvakantie-telegrafisten weer van de partij om je op weg te helpen in de wereld van morsecode!

IMPOSANTE APPARATUUR

Ook voor jou als ouder is het leuk om meer over telegrafie te leren. De zendapparatuur en alle computers zien er indrukwekkend uit. En de snelheid waarmee telegrafist Ger Fritz en zijn collegas de morsecodes produceren en ontrafelen is verbluffend. Ze leggen live verbinding over de radio met zendamateurs van over de hele wereld.

De herfstvakantie op Pampus is van zaterdag 26 oktober t/m zondag 3 november.

  • LichtLab in het fort
  • Dagelijks geopend van 11.00 16.00 uur
  • Telegrafisten in het Piratenhol
  • Vanaf dinsdag 29 oktober t/m zaterdag 2 november,
  • van 11.00 16.00 uur

Andere aanraders: ballonvaren en een speurtocht doen!

Naast deze extra vakantieactiviteiten hebben we nog meer aanraders. Zo mogen jullie echt de belevingsroute met de ballonvlucht niet missen. Na deze route ben je een ware kenner van de Stelling van Amsterdam en begrijp je hoe de beschermende werking van alle forten bedoeld was.

Ook de blacklight speurtocht is een must. Lees er hier meer over! En wat dacht je van een rondleiding? Of de Geest van Pampus tegenkomen in de aller donkerste gang van het fort? Kom naar Pampus en geniet van misschien wel het meest unieke herfstuitje van het land!

Amsterdam heeft een fijne stadspasactie deze herfstvakantie! Ieder kind met een groene stip stadspas mag samen met een begeleider gratis meevaren naar het eiland vanaf IJburg. Kijk hier voor meer informatie! https://navigoamsterdam.nl/stadspas

 Bezoek www.pampus.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.