Gezinsexpeditie




Forten zijn cool
Forten zijn cool en spannend! Daar kom je wel achter als je meegaat met n van onze gezinsrondleidingen! Vaak zijn fortenexcursies een beetje lang en saai voor kinderen. De gezinsexpedities op Fort Waver-Amstel juist niet, want die zijn speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Kijken of de vijand komt
Je hoeft niet alleen te luisteren naar de mooie verhalen, maar gaat ook aan de slag! Kijk door de observatiekoepel of de vijand eraan komt, probeer eens een soldatentoilet en ga op zoek naar vleermuizen.

Hoe leefden de soldaten?
Forten zijn imposante gebouwen, waar vroeger -tijdens mobilisaties- honderden militairen woonden. Op Fort Waver-Amstel kun je nog echt zien waar de soldaten zich gingen wassen, naar de WC gingen, waar ze sliepen en waar ze de wacht moesten houden. Wat is een waterlinie eigenlijk? En hoe gingen de militairen in de waterlinie water als wapen gebruiken? De fortengids legt het je allemaal uit!

Mooie verhalen en doe-dingen
Samen met een fortengids ga je op pad door het fort. Onderweg heeft de fortengids allerlei doe-opdrachten voor jou. Durf jij het avontuur aan? Ga dan met ons mee op gezinsexpeditie op Fort Waver-Amstel!

Locatie
Fort Waver-Amstel
Waverdijk 19
3646 AS Waverveen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement
Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement