Historisch speelplezier in het preHistorisch Dorp

Historisch speelplezier in het preHistorisch Dorp




Klaar voor een duik in het verleden? Reis langs verschillende tijden en ontdek hoe de mensen van de steentijd tot de vroegmoderne tijd hun dagen vulden. Natuurlijk is er voor jou ook van alles te doen! Bouw in de prehistorie met grote takken een hut of ga met een kano het water op als een jager. Bij de Romeinen bouw je een echte Romeinse brug of maak je een tangram - een gigantische houten puzzel uit de Romeinse tijd.

Spelletjesfanaten kunnen hun hart ophalen, want er wacht hen een schat aan vermakelijke spellen in het museum. Lukt het jou om de diabolo de lucht in te slingeren en weer op te vangen, of wil je leren jongleren? De stokpaardjesrace is perfect voor wie zin heeft om lekker te rennen op het uitgestrekte grasveld en erachter te komen wie de snelste is.

Binnen, in de Adellijke Hoeve, daag je jouw medespeler uit voor een spannend potje van het eeuwenoude molenspel. En ben jij een ware scherpschutter, dan moet je zeker even een kijkje nemen bij de boogbaan naast deze vroegmiddeleeuwse hoeve, want daar kan je boogschieten als een Viking! Ook in andere huizen uit de prehistorie en middeleeuwen zijn er allerlei activiteiten te vinden.

Iedere dag kun je op de bankjes voor de poppenkast aan het marktplein plaatsnemen en genieten van een nieuwe poppenshow. Er zijn voorstellingen om 12:00 en om 16:00 uur. De historische bewoners nemen je telkens weer mee in een nieuw hilarisch verhaal. Wie zou er nu weer de hoofdrol spelen? Is het de heks, de draak, of de koning?

 Bezoek prehistorischdorp.nl

Boogschieten in het preHistorisch Dorp. Foto: preHistorisch Dorp
Boogschieten in het preHistorisch Dorp. Foto: preHistorisch Dorp