Gladiator Live in Concert

Gladiator Live in Concert


-advertentiepositie-



Na het overweldigende succes van vijf uitverkochte shows in 2022 keert dit spectaculaire filmconcert terug naar Nederland.
Schrijf je nu in voor de pre-sale
Inschrijven voor de pre-sale: https://cinemainconcert.nl/gladiator-live-2/

Registreren kan t/m 24 oktober. De pre-sale start op vrijdag 25 oktober om 11:00.

Reguliere verkoop: 29 oktober 11:00

Dit is een unieke kans om Ridley Scotts legendarische meesterwerk Gladiator (2000) opnieuw te beleven op groot scherm terwijl de indrukwekkende soundtrack live wordt uitgevoerd. De enige echte componiste én soliste Lisa Gerrard komt speciaal overgevlogen en zal met meer dan 140 top musici van het Noordpool Orkest en Nederlands Concertkoor het podium betreden.
Gezamenlijk creëren ze een uniek samenspel tussen de epische filmscènes en één van de succesvolste soundtracks uit de filmgeschiedenis!
Beleef de legendarische en vijfvoudige Academy Award®-winnende film opnieuw. Gladiator werd al snel een klassieker en herintroduceerde de sandalen- en avonturenfilm in Hollywood. Het zijn niet alleen de epische gevechten en adembenemende visuals die deze film onvergetelijk maken; de Oscar®-genomineerde score van Hans Zimmer en Lisa Gerrard heeft een plek in de muziekgeschiedenis veroverd. De melancholische klanken van ‘Now We Are Free’ en het krachtige ‘The Battle’ zorgen nog steeds voor kippenvel bij miljoenen fans wereldwijd.
Gladiator Live in Concert wordt een ongelofelijke belevenis die je meesleurt in een wervelende cinema-ervaring. Dé kans om één van de meest onvergetelijke films ooit te zien in een unieke setting.
“A general who became a slave. A slave who became a gladiator. A gladiator who defied an emperor.”
Componiste en soliste Lisa Gerrard
Met een visie en vocale stijl die even uniek als precies en allesomvattend is, heeft Lisa Gerrard zich gevestigd als een van ’s werelds meest geprezen filmcomponisten. Ze won een Golden Globe voor haar werk aan de score voor ‘Gladiator’ met Hans Zimmer. Speciaal voor Gladiator Live vliegt ze over om haar eigen werk live uit te voeren en ons te betoveren met haar prachtige stem!
Haar muzikale reis begon in de vroege jaren 1980 toen ze samen met haar Australische collega Brendan Perry het duo ‘Dead Can Dance’ vormde. In 2012 kwam de band weer bij elkaar voor een uitverkochte wereldtournee. Met negen albums die tussen 1984 en 1995 werden uitgebracht, breidde het muzikale canvas van het duo zich bij elke release uit met een tijdloze mix van invloeden uit de wereldmuziek, middeleeuwse gezangen, folkballades, barokke stijlen, Keltische smaken, elektronica, samples en alles waar ze maar zin in hadden. Verschillende solo- en samenwerkingsalbums werden goed ontvangen en Lisa maakte een natuurlijke overstap naar het componeren voor films.

 Bezoek cinemainconcert.nl

Foto: Gladiator Live in Concert
Foto: Gladiator Live in Concert