De inkleuring van de middeleeuwen

De inkleuring van de middeleeuwen


-advertentiepositie-



Zelfs de meest ingenieuze pogingen van “” om sterke verfdragers te creëren, werden vaak overwonnen door de inherente eigenschappen van hout.

Tegenwoordig wordt voor een meer ingetogen aanpak gekozen, geïnspireerd door de ethische principes die het restauratievak leiden, maar ook door zowel de wetenschappelijke kennis als de traditie van vakmanschap die het beroep blijven voeden. Voor de tentoonstelling 'In de ban van de middeleeuwen' zijn twee panelen behandeld. Aan de hand van de panelen van Jan Polack en Joachim Reixach bespreekt Van Gerven dit fascinerende onderwerp.

Gert van Gerven is gespecialiseerd in het structureel behandelen van schilderijen op paneel. Opgeleid als houtrestaurator was hij werkzaam voor het Rijksmuseum en Philadelphia museum of Art waar hij zich verder specialiseerde als structureel paneel restaurator via het Panel Paintings Initiative. Momenteel is hij zelfstandig paneel restaurator, werkzaam in heel Nederland en ook andere delen van Europa.Hij genoot zijn opleiding voor meubelrestauratie aan het Instituut Collectie Nederland (2005-2009) en de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij onder andere werkzaam voor Paleis het Loo te Apeldoorn.

 Bezoek www.catharijneconvent.nl

Foto: Museum Catharijneconvent.
Foto: Museum Catharijneconvent.