Groot Galaconcert Orkest Koninklijke Marechaussee




Op zaterdag 9 November organiseert muziekvereniging Eendracht Eerbeek een bijzonder Galaconcert in samenwerking met het prestigieuze Orkest Koninklijke Marechaussee. Het belooft een avond vol muziek van topniveau te worden.
Een bijzonder onderdeel van de avond is het optreden van Wachtmeester der eerste klasse Gerd Wensink, die zijn opwachting maakt als solist met het Orkest Koninklijke Marechaussee. Voor Wensink is dit een speciale gelegenheid, aangezien hij zijn muzikale carrière begon bij Eendracht. Hij is nog steeds actief lid van de vereniging maar heeft van de blaasmuziek zijn werk gemaakt. Gerd staat deze avond als solist met een professioneel orkest op het podium dat hij al zo vaak met Eendracht betrad.

Muziekvereniging Eendracht zal deze avond bovendien de wereldpremière spelen van het muziekstuk Der Bach. Deze compositie is speciaal geschreven ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de vereniging. Het werk is gebaseerd op lijflied De Beek, het dorp Eerbeek en bevat een knipoog naar professor Weber. Het vormt een muzikale ode aan de diepe verbondenheid tussen de vereniging en haar Eerbeekse wortels, en de première zal een bijzonder onderdeel van het concert zijn.

 Bezoek www.eendracht-eerbeek.nl

Orkest Koninklijke Marechaussee Foto: OKMAR
Orkest Koninklijke Marechaussee Foto: OKMAR