Klimaatklooien




We klooien maar wat aan met het klimaat. Als je het nieuws volgt, word je er niet vrolijk van. Het weer wordt steeds extremer: een regenbui, beetje wind of een warme dag is meteen een wolkbreuk, hevige storm of hittegolf. We moeten onszelf steeds meer en beter beschermen tegen de krachten uit de natuur. Maar… zouden we er ook juist gebruik van kunnen maken?

Doe als Da Vinci
In de herfstvakantie laten we ons inspireren door Leonardo da Vinci. Leonardo keek heel goed naar de natuur en kwam daardoor op de meest waanzinnige uitvindingen. Hij bestudeerde vogels voor zijn schetsen van vliegmachines en vallende zaden brachten hem op het ontwerp van de helikopter. Kijk nu zelf eens goed naar alles wat groeit en bloeit, welke prachtige ideeën kun jij bedenken?

In je element
Om je op gang te helpen ga je langs vier klimaatkassen. In iedere kas ga je de strijd aan met een van de vier elementen: water, lucht, aarde en vuur. Je ontdekt welke oplossingen dieren en planten hebben ontwikkeld om te overleven tegen wateroverlast, stormen, uitdroging en hitte. Je gaat vooral ook zelf aan de slag. Laat je inspireren door de natuur en zet je fantasie aan het werk. Na-apen mag!

Praktisch
Periode: 19 oktober t/m 3 november 2024
In deze periode dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen

Extra geopend: vrijdag 1 november Coole Kidsnacht van 17.00 tot 21.00 uur

De herfstvakantie activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Ritske Boelema Gasthuis, Herbert Duintjer Fonds en P.W. Janssens’s Friesche Stichting.

 Bezoek natuurmuseumfryslan.nl

Foto: Natuurmuseum Fryslân
Foto: Natuurmuseum Fryslân