(H)Ede(N) Expositie kunst en historie




(H)Ede(N), het sieraad, het vergezicht en de klomp
Opening zaterdag 2 november om 15.00 uur door Adriaan van der Linden, bestuurslid van het Historisch Museum
Twee kunstenaars van PEK (Platform Edese Kunstenaars), tonen beelden en schilderijen die geïnspireerd zijn op de collectie van het Historisch Museum Ede. De voorwerpen zijn bij enkele presentaties onderdeel van het nieuwe werk.
Yoke Ferwerda schildert en maakt kleurrijke collages. Portretten en landschappen combineert zij met collages van topografische kaarten, borduurwerken en Veluws zand. Het zijn schijnbare tegenstellingen die met elkaar worden verweven tot een logisch geheel. Wat zie je eigenlijk?
Alma de Vries hakt beelden uit steen. Van groot formaat tot hele kleine. Zij reageert met haar werk op spiegels, vazen en ovalen schalen. Maar ook op heel intieme voorwerpen werk zoals haarspelden en miniatuurvaasjes. Onder haar handen ontstaan eigentijdse beelden met een persoonlijke interpretatie.
Het werk dat de kunstenaars voor deze tentoonstelling maakten, werpt een nieuw licht op de opgeslagen schatten uit het depot. Voor de bezoeker wordt het een zoektocht in het kijken. Wat is heden, wat verleden?

 Bezoek www.50PK.nl

foto: Coenraad de Jong
foto: Coenraad de Jong
foto: Coenraad de Jong
foto: Coenraad de Jong
foto: Coenraad de Jong
foto: Coenraad de Jong