Tentoonstelling Côte d'Ivoire est zo




Ivoorkust is zo
De titel "Ivoorkust is zo" is geïnspireerd op een lied van Serge Beynaud, een hedendaagse versie van een feestelijk volkslied, dat de successen van het land en de lichte kant van het leven viert.

De deelnemende kunstenaars Armand Boua (1978), Pascal Konan (1979) en Mounou Désiré Koffi (1994), exemplarisch voor de ongelooflijk rijke en getalenteerde kunstscene van Abidjan, vullen hun deel van deze momentopname op hun eigen manier in. Ze weven een veelzijdig verhaal over het leven in de moderne Ivoriaanse samenleving, van de haveloze dakloze straatkinderen schilderijen van Boua, de kleurrijke stadsgezichten en portretten van gerecyclede mobiele telefoon pads van Koffi, tot de surrealistische innerlijke reflecties in acryl en inkt op denim van de "Afrikaanse Escher", Konan. Het is slechts een glimp van de verhalen en talenten die Ivoorkust te bieden heeft, maar wel een interessante die om meer vraagt.

“Ivoorkust est zo” is te zien bij OpenArtExchange (Hoogstraat 85, Schiedam) van 20 september tot 2 november 2024. Een online viewing room is te zien op Artsy van 27 september tot 2 november. Meer informatie over de kunstenaars is beschikbaar op de website.

 Bezoek www.openartexchange.com

Foto: OpenArtExchange
Foto: OpenArtExchange
Foto: OpenArtExchange
Foto: OpenArtExchange