Bricktopia World




Op zaterdag 17 en zondag 18 mei 2025 zal het MECC in Maastricht letterlijk worden omgebouwd tot een echte Legowereld. De Limburgse Lego-vereniging Dutchbricks organiseert hier namelijk een tweedaags evenement onder de naam Bricktopia World. Met deze editie viert de vereniging haar 10-jarig bestaan, een mooie kans dus om groots uit te pakken.

Uit alle windrichtingen en van diverse Lego-verenigingen zullen ervaren bouwers hun Lego-creaties laten zien, vaak bestaand uit wel meer dan tienduizend blokjes!

Ben je op zoek naar een bepaald missend blokje omdat de stofzuiger zijn werk te goed heeft gedaan? Of naar een ontbrekende set? Ook dan kun je op dit evenement terecht.
Maar voor het overgrote deel zul je verrast worden door prachtige bouwwerken en lay-outs.
Denk bijvoorbeeld aan thema’s als ruimtevaart, een stad, kastelen, voertuigen, kunstwerken enzovoorts. Met Lego kan het allemaal!

Lego-vereniging Dutchbricks probeert jaarlijks 3 evenementen te organiseren door heel Limburg. In onze provinciehoofdstad was er nog niet eerder een Lego-evenement, een unieke kans dus om mensen uit Maastricht en omstreken kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is met de Deense steentjes.

Aangezien Lego geschikt is voor mensen tussen 0 en 99 (zo stond het altijd op de dozen), verwacht de organisatie bezoekers van alle leeftijden. Uit ervaring weet de club dat er tegenwoordig ook heel veel volwassenen aan het bouwen geslagen zijn. Inmiddels zijn er in de winkels veel sets te koop speciaal voor de volwassen kinderen. Lego houdt je jong ;-)
Al enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan in het weekend van 17 en 18 mei 2025 naar het MECC in Maastricht.

Tot dan!

 Bezoek bricktopia-world.com

Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters
Fotograaf: Paul Kusters