Spectaculair Ridderfestijn op Kasteel Hoensbroek




Op 26 en 27 oktober 2024 is Kasteel Hoensbroek, het Allermooiste Kasteel van Nederland, het toneel voor de heuse strijd om ‘de Heerlijkheid Hoensbroek’. Ridders galopperen met hun prachtig uitgedoste paarden over de toernooibaan. Tijdens hun sensationele wapentreffen is de spanning om te snijden en houden bezoekers hun adem in… Wint Herman Hoen de strijd om het kasteel of breken er donkere tijden aan voor Hoensbroek?

Vanaf 10:00 uur gaan de poorten van het kasteel open. Meteen word je verwelkomd door twee riddergroepen die hun kampementen bij het kasteel hebben opgezet. Dompel je onder in de middeleeuwse sfeer terwijl je door hun kampementen wandelt, waar je kunt zien hoe ze koken en oude ambachten beoefenen.

Laat je verrassen door de muzikale nar Fabela die de boel opvrolijkt en bezoek waarzegster Madame Rozo voor een blik in de toekomst. Voel je je avontuurlijk? Sluit je dan gedurende de dag aan bij de Schutters van de Heerlijkheid Hoensbroek en leer boogschieten! Vervolgens strijden de ridders omm 12:00 en 15:00 uur tijdens het officiële toernooi, compleet met paarden, proeven van bekwaamheid en een echt riddergevecht.

Na het toernooi kunnen jonge ridders en jonkvrouwen zich uitleven tijdens de Kiddy Battle, waar ze met foamzwaarden de strijd aangaan met de ridders. Mis de spectaculaire zwaardvechtdemonstraties niet! Beide dagen om 13:30 uur laten de Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek hun vaardigheden zien.

Voor een magische ervaring kunnen de kleintjes de hele dag door een rit maken op de betoverende ridder-carrousel Lancelot. Door het hele kasteel en op het terrein zorgen middeleeuwse kasteelbewoners ervoor dat je je echt even terug in de tijd waant. Wil je zelf even terug in de tijd? Ga dan op de foto in historisch kostuum!

 Bezoek www.kasteelhoensbroek.nl

Foto: Kasteel Hoensbroek (via persbericht)
Foto: Kasteel Hoensbroek (via persbericht)