Nacht van de nacht wandeling Maastricht




Nacht van de nacht wandeling Maastricht

De samenwerkende milieufederaties organiseren dit jaar weer de Nacht van de Nacht in het laatste weekend van oktober. We vragen aandacht voor de steeds toenemende lichtvervuiling. Met name rond de steden wordt het nooit meer donker. Veel planten en dieren hebben er last van maar ook de mens raakt ontregeld. Hebben wij al dat licht wel nodig? Laat je ogen even wennen aan het duister en verbaas je over wat je ogen kunnen waarnemen zonder kunstlicht.

Het nachtelijk duister brengt ook schoonheid. Wie herinnert zich nog de prachtige sterrenhemel van vroeger? Nu moet je naar ver afgelegen gebieden om dit te kunnen ervaren. Ook zijn er allerlei dieren die alleen in de nacht actief zijn. Ga mee met deze wandeling, geniet van de stilte en ervaar de verschillen tussen licht en donker.

We vertrekken om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Fort Willem, Cabergerweg 14, 6217 SC Maastricht, vlak bij de nieuwe locatie van IVN Maastricht. Rond 21.00 uur zijn we weer terug. De route gaat gedeeltelijk over onverharde paden en is ook geschikt voor kinderen.
Aanmelden is niet nodig, voor meer informatie kun je contact opnemen met Carlo Poolen, e-mail: ivn.maastricht@home.nl

Wanneer:
Zaterdag 26 oktober 2024
19:00 21:00 uur

Waar:
Parkeerplaats Fort Willem
Cabergerweg 14, 6217 SC Maastricht

Kosten: Gratis
Aanmelden verplicht? Nee, aanmelden is niet nodig.

Kom gezellig langs en geniet van een bijzondere avond op een unieke locatie!

 Bezoek www.ivn.nl

Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement
Foto geüpload door gebruiker import Waterlinie Evenement