Lezing Cider van oude fruitrassen
Cider bestond al in de tijden van de Grieken en Romeinen, maar de moderne versie van de drank komt vooral uit de Middeleeuwen. Tegenwoordig vindt de productie meestal plaats in Engeland, Frankrijk en Spanje, hoewel de Amerikanen inmiddels ook de appelcider hebben ontdekt.
In het hart van de Betuwe teelt Rowan Philips hoogstamfruit. De vier hectaren van Zalig Fruit Zoelen staan vol peren-, kersen- en walnotenbomen. Appels en pruimen oogst het bedrijf bij biologische percelen in de omgeving. Een deel van de oogst wordt verwerkt tot sap.
Sinds 2021 maakt Rowan cider van onbekende, oudere fruitrassen. Deze rassen geven een bijzondere smaak aan de cider, omdat ze veel aroma behouden na vergisting. Het afrijpen op eikenhouten vaten geeft nog meer smaak.
Kom op 29 november naar de lezing van Rowan Phillips en proef zelf van de cider. Er is een mogelijkheid om ook wat mee naar huis te nemen (tegen betaling).
In verband met het te verwachten aantal bezoekers is het fijn als u zich opgeeft via info@historischekringnieuwpoort.nl
Locatie: De Werkplaats, Hoogstraat 40, Nieuwpoort
Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang lezing: 20.00 uur
Entree: leden gratis; niet-leden 5,00