Je bent van harte welkom voor een belevenislezing met een historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken. In mei amp; september ben je van harte welkom op Kasteel Rosendael voor een belevenislezing met een historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken, georganiseerd door eet!verleden. Oprichter van eet!verleden is culinair historica Manon Henzen. Met eet!verleden combineert Manon haar passies geschiedenis en koken. Manon wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, kookboeken en artikelen. Je wordt een middag lang ondergedompeld in de eeuwenoude eetcultuur van het kasteel. Je begint met een rondleiding door het kasteel en deze gaat onder andere langs de grote keuken vol koperwerk, voorraadkamers en de eetkamer. Tijdens de belevenislezing en proeverij vertelt Manon je over de eetgeschiedenis van het kasteel, met speciale aandacht voor gezonde voeding en levensstijl van kasteelbewoners.