Ciconia Consort: 'De hangende tuinen van Babylon'




Met ‘Hangende tuinen van Babylon’, gaat u met strijkorkest Ciconia Consort reis in de voetsporen van Alexander de Grote en Marco Polo. Onderweg maakt u kennis met oude en nieuwe muziek uit Italië, Turkije, Armenië, Azerbeidzjan en China.
U volgt de zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Voor goederen, maar ook voor ideeën. En ook voor muziek. Luistert u mee?
Langs de zijderoute
We vertrekken in Venetië, met het galante Concerto per archi van filmcomponist Nino Rota. Na de oversteek naar Constantinopel hoort u Gondol Şarkısı, geschreven door Sultan Abdülaziz in Euraziatische stijl. Tijdens de reis naar een echte karavanserai, waant u zich in de woestijn met traditionele Armeense muziek.
Traditioneel, maar ook uit onze tijd
De Azerbeidzjaanse componist Fikret Amirov groeide op met volksmuziek. Zijn vader, Meshedi Jamil, was een beroemde ‘khanande’ (mugam zanger) en tar speler. Vanuit de traditionele muziek uit Azerbeidzjan en het Midden-Oosten, ontwikkelde Amirov een nieuw genre, de symfonische mugam. Zijn Symfonie voor strijkorkest droeg hij op aan de Perzische twaalfde-eeuwse dichter Nizami. Uw reis eindigt in Peking, met de pure Chinese klanken van de Song of the Ch’in, van de nog leven de Chinees-Amerikaanse componist Zhou Long.
Maria Milstein
Het Ciconia Consort verheugt zich samen te werken met de internationaal gelauwerde violiste Maria Milstein, die zal schitteren in het grootse vioolconcert van de Armeense componist Alexander Arutiunian.

Programma
NINO ROTA (1911-1979) – Concerto per archi (1964–65), twee delen
SULTAN ABDÜLAZIZ (1830-1876) – Gondol Şarkısı
ULVI CEMAL ERKIN (1906-1972) – Sinfonietta (1951/59)
KHACHATUR AVETISYAN (1926-1996) – Tsaghkats Baleni en Im Yegheg
ALEXANDER ARUTIUNIAN (1920-2012) – Concert voor viool en strijkorkest
Armeense traditional – Erzerumi Shoror
FIKRET AMIROV (1922-1984) – Nizami-symfonie (1942)
ZHOU LONG (1953) – Song of the Ch’in (1982)

 Bezoek hanzehof.nl

fotograaf: Jan Hordijk
fotograaf: Jan Hordijk
fotogreef: Jan Hordijk
fotogreef: Jan Hordijk
fotograaf: Jan Hordijk
fotograaf: Jan Hordijk
fotograaf: Jan Hordijk
fotograaf: Jan Hordijk