Lezing met historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken. Op 5 juni of 11 september ben je van harte welkom op Kasteel Doorwerth voor een belevenislezing met een historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken georganiseerd door eet!verleden. Oprichter van eet!verleden is culinair historica Manon Henzen. Met eet!verleden combineert Manon haar passies geschiedenis en koken. Manon wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, kookboeken en artikelen. Je wordt een middag lang ondergedompeld in de eeuwenoude eetcultuur van het kasteel. De rondleiding voert onder andere langs de keuken, voorraadkamers, eetkamer en natuurlijk de kasteelmoestuin. Tijdens de belevenislezing en proeverij vertelt Manon je over de eetgeschiedenis van het kasteel met speciale aandacht voor gezonde voeding en levensstijl van kasteelbewoners. Deze activiteit zal ook plaatsvinden en op vrijdag 6 september op kasteel Rosendael en op zaterdag 7 september op huis Verwolde.