Historische proeverij met belevenislezing en rondleiding door het huis. Huis Verwolde vormt het toneel voor een belevenislezing met een historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken georganiseerd door eet!verleden. Je maakt kennis met de eetcultuur van het statige huis. Oprichter van eet!verleden is culinair historica Manon Henzen. Met eet!verleden combineert Manon haar passies geschiedenis en koken. Manon wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, kookboeken en artikelen. De rondleiding door het huis is speciaal voor dit event gemaakt en voert onder andere langs de oude keuken met kolenfornuis en koperwerk, voorraadkamers en de bijzondere eetkamer. Tijdens de belevenislezing en proeverij vertelt Manon je over de eetgeschiedenis van het huis met speciale aandacht voor de keuken van de negentiende eeuw. NB: op deze dag is vrije doorloop vanaf 14:00 uur niet mogelijk.