Voorjaarsvakantie bij Museum Batavialand




Proef, ontdek en beleef de smaken van vroeger!

Van 15 februari tot en met 2 maart staat Museum Batavialand helemaal in het teken van ‘Eten en drinken van vroeger’. Een perfect gezinsuitje vol interactieve activiteiten, historische kookdemonstraties en bijzondere verhalen over hoe mensen vroeger aten – van zeelieden op VOC-schepen tot de prehistorische bewoners van ons land.

Hoogtepunten van de Voorjaarsvakantie
Levende Geschiedenis Dag – bemanning aan boord!
Beleef het 17e-eeuwse scheepsleven op de Batavia! Ontmoet de bemanning van de Batavia. Zij vertellen je over het zware bestaan op zee en hoe zeelieden hun voedsel bewaarden en bereidden.

Historisch koken op open vuur
Zie hoe middeleeuwse en prehistorische gerechten worden bereid op een vuurplaats. Proef authentieke smaken en leer oude kooktechnieken van een expert in prehistorische kleding.

Proeven aan boord
Ervaar hoe zeelieden aten! Proef gerechten zoals gortepap en zuurdesembrood en ontdek hoe voedsel werd geconserveerd op lange reizen.

Interactieve demonstraties
Ontdek meer over de eetgewoonten op een VOC-schip, leer hoe graan werd gemalen en ervaar zelf hoe eten zonder moderne middelen werd bereid.

Vissenspeurtocht en ambachten
Voor de jonge ontdekkers! Ga op zoek naar verborgen verhalen over vis en voedsel of doe mee aan ambachtelijke activiteiten zoals spijker smeden, knopen leggen en kopje hakken.

Plan je bezoek

De speciale activiteiten zijn van 15 februari t/m 2 maart, tijdens reguliere openingstijden. Elke dag zijn er weer andere activiteiten. Op de dag zelf kun je bij de entree zien welke activiteiten er die dag zijn.

Kom en duik samen met ons in de smaken van het verleden!

 Bezoek www.batavialand.nl

Gemeente Lelystad / Schokker Fotografie
Gemeente Lelystad / Schokker Fotografie